13 februari 2014

GLÖM HÅLEN!

STICKA FRAMÅT:
1 r, 1 omsl, 1 öhtp, 2 r, 1 omsl, 1 öhpt, 2r, 1 omsl, 1 öhpt eller något sånt.  

Det flyter på varv efter varv och blir riktigt sött - ända tills jag upptäcker ett fel. 

STICKA BAKÅT: 1 r, 1 omsl, 1 öhtp, 2 r, 1 omsl, 1 öhpt, 2r, 1 omsl, 1 öhpt

Å hej å hå, så roligt det är! Nej, jag ger till slut upp och river upp det fina hålmönstret och bestämmer mig:  ALDRIG MER!
Rätstickning med början på snibb, då blir den mest töjbar. Den ska nog bli fin den här också, den tredje sjalen. Nu i Kid Silk, ljus nougat, mycket behagligt att sticka i.

Förmiddagskaffet är alltid en höjdpunkt om man är hemma och varit ute och luftat sig själv och hunden. Bageriet runt hörnet är inte dumt det heller. 


En slät fläta kan vara himmelskt god, förstår bara inte varför den slinker ner så fort... Det undrar även Anjo som aldrig ger upp, ser man riktigt vädjande ut kanske det kan bli en smula.
Sorry Anjo,  matte är en hårding när det kommer till sånt.

Marconi Park, ja helt okej. Lite extra djupdyk i kriminalkommissarie Erik Winters liv. Det är det som är skillnaden mellan kioskdeckare och kriminalromaner; djupdyken och det där subtila hotet under vattenytan som bara anas. Finns det förresten kioskdeckare nu för tiden... Hur som helst, mobiltelefonerna är ett viktigt redskap i den polisiära världen. Winters telefon ringer en endaste gång, alla andra gånger hostar den, harklar den, den skrapar, raspar, skräller, skramlar, morrar, surrar och kryper. Konstig telefon!

Gårdagens solnedgång över Skrea strand i Falkenberg.


TJOLAHOPP!

4 kommentarer:

 1. Inte ska du ge upp hålmönstren - när man väl får ordning på dem är det mödan värt! Jag gav också upp, men så blev jag full i j-klar anamma och gav mig 17 på att det skulle gå. Första, färdiga, halsduken med hålmönster har inget hålmönster första halva för jag stickade omslagen fel men sen så... När jag väl fick kläm på't så var det lite av en "var det inte svårare" upplevelse. Ett tips är att börja med något som inte är så mycket hålmönster i, din sjal kanske var i häftigaste laget om man är ovan. Kan varmt rekommendera ett par Pinky sockor. Mönstret finns gratis på Ravelry.
  Lycka till och kram till dina fyrbenta godingar!

  SvaraRadera
 2. NEJ! Ge inte upp hålen!
  Men d får låta bli att lyssna på ljudböcker när du "stickar hål"!
  Det gäller att koncentrera sig...
  Stranden ser perfekt ut för "Vinthunds-Race"??!!!
  Ha de gott.

  SvaraRadera
 3. Nämen vad var det som gick åt fanders då? Jag ska klura på en beskrivning med förklaring så att du kan testa igen.....på en liiiiiiiiiiiiiten provlapp till exempel som är tråkigt men väldans bra att börja med. Skickar mail om några dagar....ja om du vill förstås ska jag väl ändå fråga.
  Anjo du förstår jag är nästan stenhård......inte vid bordet men sedan vid din skål ;-)

  SvaraRadera
 4. Ha ha jag kan ju misstolka din kommentar :-))))
  Jag ska titta efter en beskrivning till dig och skicka.
  God helg på dig!
  kramen Gun

  SvaraRadera