26 juli 2013

En liten bit av Halland

Sjönevadssjön runt slutade tvärt i skogen när stigen liksom bara upphörde att vara en stig! Att ha hund i långlina i snårskog är alldeles för snärjigt så det var bara att vända.
Många fina ställen längs vägen, många små pärlor för vila och eftertanke eller enkla nöjen.


Sjönevads Gästis är åter till salu. Än verkar ingen ha hittat lösningen hur att få det att gå runt. Kanske är det omöjligt!
För många år sedan var jag där och åt söndagsmiddag på vit manglad duk. Det var precis så gott och trivsamt som det ska vara på ett gästgiveri en söndag. Men jag och mitt sällskap var de enda gästerna i matsalen, sorgligt men sant.

Konstutställning i Stall Flädje. En vägg, ett uttryck för yttrandefrihet och vilja/ovilja att verka för det.

2 kommentarer:

 1. Men oj menar du att de där små fina "ställena" finns för allmänheten att utnyttja längs promenaden? Helt fantastiskt!
  Det är nog svårt att få något att gå runt "ute på landet". Det finns några tappra själar som försöker och försöker, men till slut måste även de inse omöjligheten.
  I morgon åker son med familj hem - blir tyst och tomt. Men om två veckor kommer nästa "gäng" ;-)

  SvaraRadera
 2. Gun, de där "ställena" ska man visst undvika för de är privata och kanske får man ett skott i nacken om man bara tänker tanken. Men det var tomt i sommarstugorna intill så jag tog chansen och gick oskadd därifrån.
  Tyst och tomt är också en tillvaro som kan duga, jag uppskattar det mer och mer. Kanske slutar jag som eremit i skogen. Idag är det mulet i Falkenberg och det börjar droppa från ovan. Faktiskt ganska skönt!
  Hoppas du/ni också har det skönt!

  SvaraRadera