7 december 2012

Liten krabat med mera

Bildkälla (Facebook)
Hur söt får man vara, så säg! Jag gissar att den kommer från ett östeuropeiskt land. En hjälpsam liten husmus skulle väl inte vara helt fel... 

Graffiti Grannys är ett härligt gäng, i åldrarna ca 45 - 91 år.  Kolla här >>  och här >> De delar med sig av egna och andras verk.
Bildkälla (Facebook)
Lotta, min granne, har en skattkammare av garn. Igår bestämde jag mig för att ta mig an ett melerat garn, det första någonsin. Och det går an! Men helst vill jag ju bestämma själv. Och helst vill jag slippa det glesa mellan strumpstickorna som framträder extra mycket i detta projektet.
Fidde Fidel har stora bekymmer just nu. Det är för kallt att uträtta behoven utomhus och kattlådan fnyser han åt. Han vill ut, kallt, han vill omedelbart in igen och så håller han på tills (jag blir tokig) han inte kan annat än att gå på lådan. Fidde Fidel har även andra bekymmer. På bilden spetsar han lurarna ut mot alla fåglar, små och lite större, som huserar på hans uteplats. De äter frön och äpplen och han skulle också vilja ta sig en bit, en fladderfilur!

Nu har jag en liten hög ullstickat som ska till de som fryser. Jag har ropat in raggsocksgarn på Tradera och ska sticka mer.

På tisdag ska tombolan vevas runt!
 

3 kommentarer:

 1. Oj va mycke fina saker du visar på din blogg.
  Ha en bra dag
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 2. Hej Eva!
  Den där musen är ju bara för söt!
  Så omtänksam du är som skickar mössor, sockor och vantar till behövande!
  Ett tips när du stickar med strumpstickor, för att inte få "mellanrum" mellan stickorna kommer här:
  När du stickat klart stickans maskor, fortsätt med två maskor från följande sticka, innan du byter till den tomma stickan. Gör så hela tiden, så slipper du "mellanrummen".
  Tyvärr är det inte mitt eget tips, utan från en av "tanterna" på Lennart's stickcafé. Hoppas det funkar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Men vet du vad! Jag har blivit som helt galen i att försöka hitta ett gratis mönster på en stickad eller virkad mus - just en sådan där. Hittar varken på svenska eller engelska....jag har också försökt att hitta en bok som har en vettig beskrivning, men jag tycker de ser mest fula ut. Så jag tänkte att jag ska testa litet under julledigheten. Jag har köpt en liten liten hundborste för att kunna rugga om garnet. Läste om det på en engelsk blogg. Och på min Pinterest har jag pinnat massor med möss. Någon beskrivning har jag nog där, men inte den perfekta....
  Stackars Fidde Fidel - livet är bra hårt ibland!
  :-))

  Jistarns vilken hög du stickat! Så glada mottagarna kommer att bli.

  SvaraRadera