29 augusti 2012

Grodan som blev en padda

Jag tror att min goda gärning genererade en gåva. Häromdagen satt Frasse och stirrade in under en byrå, det är inte likt honom. Han sitter hellre i köket i väntan på maaaaat!
Frasse till vänster

Så det var att med stor möda ta sig ner på golvet och kika in under byrån. Där satt det en förskrämd groda och kluckade (eller vad det nu kallas). Det såg nästan ut som den hyperventilerade; ett rovdjur och ett monster som stirrar på den är väl inte det optimala. Tack och lov var den oskadd och jag lyckades fånga den i en plastlåda och bära bort den till en dunge med tät vegetation.

Några dagar senare blir jag belönad med en padda, inte illa. Ingen som "kluckar" eller hyperventilerar vid blotta åsynen av mig utan en som verkar gilla läget fast jag ännu har mycket att lära. 
Det är ett arbetsredskap i det politiska uppdraget. Nu slipper vi bära med oss kilovis med papper när vi är ute och besöker styrelser, nämnder och verksamheter. Lätt som en plätt kan vi ta fram underlag med mera för sådant som kommer upp under våra samtal. 

Bastuholmen ligger i södra delen av staden och stranden. Här råder hundförbud till mitten på september, men är det tomt på folk är det bara att bryta mot lagen :-)

Holmen gör skäl för sitt namn. Där ligger en bastu med brygga, den senare används av alla.

Om jag inte vore så förbaskat förkyld skulle jag bada, men det är väl att utmana ödet. Dessutom brukar havet vara rött av brännmaneter på sensommaren, och dom gillar jag inte!

 Mossa av något slag på bastuns husgrund. Vackert! 


Så bär det hemåt över stranden och Tokstollan får sina ryck!

Paddan ska skyddas och jag tror inte jag kan göra något liknande och så fint själv utan det blir nog till att beställa.

Stickningen går på sparlåga!

1 kommentar:

 1. Vilka modeller var det första jag tänkte. Mjauuuuuuu!

  Sedan börjar jag läsa och skratta. Jag ser bilden av dig och Frasse glo på den stackars livrädda grodan.....puh där var det nära ögat kan den grodan tänka. Aldrig mera ska jag vara nyfiken och smyga in till folk.... :-))

  Då hänger jag med din rubrik på inlägget - fiffiga du!

  Bada!?!?? Nu?? Är du tokig? Burrrrrrrrrr - fast jag är en jädrans badkruka - badar nästan aldrig. Kände mig tvungen att doppa mig när vi var i Thailand - ha ha ha. Det liksom är inte "min grej"....
  Mossa är vackert om den växer på rätt ställen!

  men visst kan du väl sy en sådan!

  SvaraRadera