16 maj 2012

Transparens


Transparent ska det vara i offentliga verksamheter, framförallt i de som via skattemedel ger medborgarna service i form av vård, omsorg, skola och så vidare. 
Bildkälla
Men i våra privata liv är det varken tvunget eller nödvändigt med transparens, för min del inte heller önskvärt. När grannen rev ner häcken mellan oss utan att sätta upp något annat blev jag besviken men tänkte: Tja, det får väl gå!  Nu går det inte längre, och kunde jag skulle jag klä in hela uteplatsen, så jag kan avnjuta stunderna därute utan minsta insyn. Men jag får ta en bit i taget.
Man är ju ingen Christo eller Jeanne-Claude utan det får bli på mitt lilla vis och det får duga. Bara alla ettåringar och perenner nu skjuter i höjden också. Då blir jag riktigt, riktigt nöjd! 
Lite nytt i jorden idag. 
En Blågull och några andra små plantor som ska vårdas ömt!

2 kommentarer:

  1. men se du har gjort som jag tänkte - vind- och insynsskydd! Näää jag hade inte heller velat glo på deras trista plats!

    nu får du tycka liiiiiiiiitet synd om mig - gick hem från jobbet i igår...dunder dunder hosta....tror det är 10 år sedan jag gick hem pga sjukdom! Typiskt när man får vara ledig och ha planerat in så mycket skojigt....nu blir det att sitta soffhörnet. Orkar knappt sticka ?????!!
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  2. Förstår dig precis, att du inte vill ha insyn. Jag bor i radhus så jag har samma problem. Har planterat en höög häck runt min lilla täppa men det går ju alldeles utmärkt att göra som du gjort också (din täppa är ju lite mindre än min). Ha det!

    SvaraRadera