5 april 2012

Nä, nu jäklar i min lilla låda!

Nu ska här fejas. In med en smärtstillande och så på´t bara. WC-porslinet ska skina så man nästan blir bländad. Fönstren ska vara fläckfria. Golven ska bonas. Diskbänken ska få sig en omgång med stålull. 
Bildkälla
Jädrar anacka, så fint det ska bli. För snart kommer tjocka släkten, som är ganska liten, men i alla fall. Vi ska inte vara här, för vi ryms inte i min lilla låda som inte är mycket större än en skokartong. Men husesyn kan ju göras i alla fall.

I morse tog jag med kameran ut på cykelturen med studsbollen Mika. Och tur var det! 
Ett herrans liv, milt uttryckt! Vad tusan gör du där, kattskrälle? Ner med dig, din fula rackare!
Men lille Fidel är oskyldig, vit som snö. Han ligger i soffan och snarkar, högljutt!

2 kommentarer:

 1. Jisses vilken energi! Spara lite krafter till kvaståkningen....
  Glad Påsk till dej och fyrbeningarna!!!!

  SvaraRadera
 2. Men ojdå jag skulle nog sätta stegräknaren på dig såsom du flänger ---- flängde idag!

  Men att katten satte sig i boet! Undrar om det fanns skatungar där...förstår i så fall varför mamma och pappa skata är förbannad. Vem skulle inte vara det om arvingarna blev hotade - ja till och med uppätna!

  Duktig Fidel e' som ligger där o snusar! Men han får ju maten serverad på guldfat ???

  Nu ska jag försöka komma ihåg vad du undrade över. Kroppkakorna? Häruppe i norr är det ju palt som gäller. För mig också så är palt det bästa men min sambo har rötter från Småland så därav blir det kroppkakor. Jag gör dem själv från ett recept och jag inbillar mig att det är de vanliga kroppkakorna jag gör --- kokt potatis som pressas, vetemjöl och äggula samt salt. Till fyllning stekt lök och rimmat fläsk med massor av kryddpeppar.

  När det gäller undringen om varför jag pratar om att måla på baksidan av gamla tapeter så är det en "grej" man börjar med för nybörjare i akrylmålning för då slappnar man av och inte får sådan prestationsångest att det "ska bli något" utan skapar fritt med akryl, kanske blandat med salt...eller vatten som akvarell, guldglitter, ris eller kaffesump, gamla téblad,,,,ja helt enkelt testa hej vilt hur det kan bli. Sätter man en canvastavla framför näsan så kanske den lille prestationsnissan slår till och låser det fria skapandet. Därför surrar jag om gamla tapeter. Har testat på den få två grupper jag haft och det fungerar utmärkt. När jag kommer "stickande" med tavlan så huuuuuuu säger deltagarna.

  Ja tänk sicken otur med det rosa garnet. Blev riktigt sur för det är NU jag har tid med att "leka"!

  Ha det gott och skön påskhelg med släkten.
  ;-))

  SvaraRadera