6 april 2012

Ack, ack, ack!


Inget uteväder idag inte.  Så det blir till att vila gumpen och lyssna på Det Stor Lidandet, Den Unge Werthers lidanden.
Lite väl melodramatiskt för min smak, men unge Goethe lät pennan/gåspennan förmedla något som kom att bli en klassiker. 
Ack, ack, ack hur många gånger tar sig inte den unge Werther sig för pannan och ack, ack, ack hur ofta fylls denne unge mans ögon inte med tårar. Och så den bedårande Lotte, ack, ack, ack!


Och ack, ack, ack en gång till! Lek med stor hund och hård liten boll.
Är inte Långfredagen Det Stora Lidandets dag. Denna dagen inte ett liv, som Melker uttryckte det. Men det var då det! Idag är den långa fredagen lika lång (eller kort) som alla andra fredagar.

Var sak har sin tid. När Monty Python kom ut med Life of Brian för dryga 30 år sedan förbjöds den i Norge, Italien och Irland.  
Kanske inte en film för en Långfredag, eller varför inte just då. 
Always look on the bright side of life, ta da, ta da, ta da, ta da… 

Och så önskar jag förstås alla kärringar en riktigt Glad Påsk! 
Glöm inte katten!

1 kommentar:

  1. Meeen vad i jisse namn har hunden eller bollen (antar bollen) gjort med dig?! Om det hade framgått att du hade haft en karl i din närhet så skulle jag verkligen ha ifrågasatt din förklaring...*fniss

    Nä ingen Goethe för mig och ingen film heller utan den långa fredagen blir till att njuta av varma smörgåsar gjorda över öppen eld och kokkaffe. Ikväll blir det grillat - jo jag klär på mig och går ut och grillar ikväll - inget sommarväder här vad gäller grader, men en stråååålande sol från klarblå himmel. Så nu ska jag spänna på mig stegräknaren och knata på. Hoppas jag blir en sylfid till slut säger den här kärringen som tar åt sig din hälsning. Glad Påsk!

    psttt vaffö' visar katten mig baken ?? ;-))

    SvaraRadera