2 april 2012

Badstugorna på Skrea

Aprilväder är det! Ena stunden lyser solen glatt, i nästa stund haglar det. Kallt är det oavsett!

Cyklade med Mika längs stranden i morse, nästan ensamma idag också. Mika tycker inte om när det haglar på henne, kan jag konstatera. Men det goda humöret verkar inget bita på!

Tog med kameran för att ta några bilder vid havet, men det blev badstugor i stället. Inte särskilt roligt utochspringa-slut för Mika, för hon måste vara kopplad bland stugorna där kaninerna härjar för fullt så här års.

Än så länge är det ganska ödsligt, men blir det en fin påsk väller dom in, badstugefolket. Stugorna ska vädras och städas och göras fina.
Vågar knappt inte gissa på antalet, men nog är det ett par tusen (om det räcker). Och de finaste betingar ett värde motsvarande en hyfsad liten kåk på vischan. Och det trots att det varken finns rinnande vatten eller toalett.
Det här skulle kunna vara en ursprungsstuga. Det hela började för så där en hundra år sedan, då falkenbergarna själva lastade cyklarna fulla med bräder och spikade ihop en liten stuga för att komma från vardagen. Det var ju inte alla givet att ta in på Strandbaden eller fara till Mölle för att bo hotell eller något liknande.
Det är stor variation på stugorna. Det här kanske också "oförstörd". Tycker man om att ha folk omkring sig och in på knuten och samtidigt nära till strand och hav är badstugelivet säkert toppen! Och att traska runt och titta på all blomsterprakt som omger stugorna sommartid är ett rent nöje! För egen del passar det inte, jag vill bo i en stuga som ligger alldeles för sig själv.
Som sagt, variationen är stor. Här har vi något riktigt supermodernt som jag faktiskt gillar, men den känns mycket malplacerad och staketet förstör ju helhetsintrycket å det grövsta.

Jag tror, jag tror på sommaren! 



TJO!

3 kommentarer:

 1. Men oj vilka stugor och med stor variation. Det hade jag ingen aning om att sådana fanns och du skriver att det är väldigt många också. Anar att de stiger i värde något så kollosalt. Nä det där är inget för mig heller - skulle bli tokig av att ha folk så där inpå knuten. Tacka vet jag att sitta här i norr och veta att det är bara två människor till i byn ---sådär 400 m bort bor de och det är skog emellan så det syns inte heller om man gör något olämpligt :-))
  Idag har jag promenerat som attan upp och ner efter vägen för vi har stegtävling på jobbet och det gäller att ligga i och inte bli sämst. Och då helt plötsligt i en å så ser vi ett sångsvanspar! Hade kameran med 200 mm objektiv men det var för långt avstånd tror jag..ska kolla om det blir något bra att lägga upp på bloggen.
  Tjusig tavla du gjort - riktigt fyndigt med sådana rutor som moln! Jag tror som du att det är en konst att skriva osentimentalt om det som är väldigt dramatiskt och ibland retade jag mig på just detta och tänkte - att herregu' människa varför skriver du så där enkelt nästan barnsligt om något så förfärligt.......
  När jag går in på mina sidor så ser de ut som vanligt----och som sagt jag har inte ändrat något alls. Men fastän jag jobbar med IT så blir jag tokig emellanåt på att tekniken irriteras och det kan bli väldigt stressande ibland....då brukar jag svära litet och stänga datorn som straff :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för din "kram" - den värmde. Jag skulle nog också bli tokig att ha folk så nära inpå, minsta lilla fjä... måste ju höras. Nä då skulle jag hellre ha min stuga som pysselfarmor beskriver sitt boende.

  SvaraRadera
 3. Åh vilken sommar-längtans-inlägg! :)

  SvaraRadera