1 april 2012

Grå svan, Bananflugor och Charles Bukowski


Tidig söndagsmorgon och Mika och jag är nästan alldeles ensamma på stranden. Nästan är en käck joggare. Ute i vattnet ligger en grå svan och guppar. När vi närmar oss den vänder den nonchalant upp rumpan och sticker långhalsen ner i vattnet – tji fick ni! 
Bildkälla

Jag kan inte minnas att jag sett någon grå svan förut och googlar och finner att det är en recessiv genetisk mutation, vilket förmodligen betyder att när två sådana parar sig övergår det recessiva till att bli dominant. Om man nu kan uttrycka det så!  Eller förresten, så enkelt är det nog inte. Frågan är om två bländande vita svanar som båda bär på anlagen kan få till det! Och hur var det nu med Drosophilan och genetiken?

Och så kan man fråga sig vad det är för likheter mellan en man som Charles Bukowski och en bananfluga? Svaret hittar du här >>>
Och så kan man ju fråga sig varför jag läste Charles Bukowski som ung när det fanns så mycket bra litteratur att välja på. Och Henry Millers gubbpornografiska bok "Stilla dagar i Clichy". Inte undra på att jag blev feminist med ett egenvärde som människa, där livet är så mycket mer.

Jag gör som den grå svanen, vänder storrumpan till, tar i så jag nästan spricker så alla snuskgubbar far upp i luften av vinddraget, passerar yttre stratosfären för att aldrig mer återvända.

MILDA MATILDA VILKET INLÄGG!

Lite kompensation för mina utgjutelser:
Bildkälla
Och lite lustfyllt :-)

 TJO!

4 kommentarer:

 1. Hej Eva,
  Hoppas du inte blir besviken när jag berättar att din svan inte är någon sällsynt mutation. Det är en ung knölsvan, de ser ut så där, den kommer att bli vit under det här året.
  Hälsar Elisabeth, fågelskådare som också handarbetar och ibland surfar runt på olika handarbetsbloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth, inte blir jag besviken, jag hade faktiskt sådana tankar själv. Men tänkte att den kanske borde vitnat under vintern, för den föddes väl förra året. MEN det verkar ändå finnas "grå svanar" som förblir grå. Så jag var inte helt ute och cyklade. Som fågelskådare har du väl bråda tider nu. Glad Påsk!

   Radera
 2. Jag tänkte också som Eva att det kanske är en ungsvan. T.ex. fiskmåseungar är fläckiga innan de blir fullvuxna.
  Såg att du kommenterat och skickat mail om att det inte gick att kommentera hos mig, men jag har ingen aning om vad det skulle kunna vara för problem. Kanske bloggplatsen hade problem för jag har inte gjort några förändringar i min blogg och inte kan jag påverka något heller när det gäller Bloggplatsens uppgraderingar som möjligen kan ställa till det.
  Det var ju ett tag som det var problem med Blogspotbloggar och samma är det med WordPress nu där jag och många andra har svårigheter att kommentera. Men problemet i det fallet är att WordPress försöker tvinga en att skaffa konto hos dem för att kunna kommentera. Vad jag vet så har inte Bloggplatsen gjort det, men skulle inte förvåna mig om det kommer.

  Den där boken du lyssnar på verkar intressant får väl sätta den i kö nu :-)
  Sådana där skor är sköna - har något liknande fastän ljusa - vitbeige eller vad jag ska kalla färgen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Ha ha, gav "Postverket" till älsk, men det beror mest på att han jobbar som brevbärare... :)

  SvaraRadera