17 mars 2012

Bok, Måleri, Sticke


Minns inte om jag skrivit om Hjort och Rosenfeldt förut. Jag tror att Det fördolda var deras gemensamma debutbok. Den gillade jag.

Nu lyssnar jag på Lärjungen och jag kan konstatera att herrarna Hjort och Rosenfeldt skriver bra. Böckerna håller hög klass inom kriminalgenren. 
Böckerna handlar till stor del om Sebastian Berggren, en man som efter katastrofen tappat fotfästet, som tröstar sig med engångsligg och som på något vis straffar sig själv för det han förlorat men inte hade någon skuld i. Han spelar också roll som en viktig del i mordutredningar. Trots att flertalet i riksmordkommissionen betraktar honom som en paria och helst vill slippa se honom, leder han dem på rätt spår med sin kunskap om människans innersta skrymslen och abnorma beteenden. 

Måleriet går sakta framåt, men bristen på det rätta dagsljuset ger mig anstånd i det benhårt fattade beslutet att göra allt i rätt ordning. 
Lägg på olika bakgrundsfärger
TIPS: akrylfärger kan torkas med hårblås.
Bearbeta bildens centrala punkt
Det är nu den stora utmaningen tar vid! Och jag vill vara bestämd, vilket tyvärr inte är det samma som att jag bestämt mig för att vara det - jag är ganska trolös mot mig själv. Och tänker, hur många halvfärdiga dukar finns det i denna värld. Oj oj oj, jag blir ju bara så väldans uppmuntrad!

Så det blir lite sticke vid sidan om. Jag är för tillfället urless på mössorna, men sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor är jätteroligt. Liljor on mass.
Det är inte svårt, men ändå så lätt att göra fel!

3 kommentarer:

 1. Lyssnar också "Lärjungen". Vet inte riktigt vad jag tycker ännu, men lyssnar vidare....
  Den där stickningen är bara så fin. Måste nog prova på "lyfta maskor" nån gång. Idag blir det whippet-träff! Ska ut på fälten med en kompis som har ett gäng såna (4 tror jag det är och så nån lurcher, dvs vinthundskorsning från Irland. Ska bli livat!
  Trevlig helg!!

  SvaraRadera
 2. Åh, har just blivit ljudboksfrälst sen jag kom på att man kan ladda ner dem till telefonen. Perfekt att sticka till ju! :)

  Cool målning, vilka talanger det kryper fram!

  SvaraRadera
 3. De böckerna är superbra!

  Jag brukar måla ett lager, låta det torka, måla nästa över och låta det halvtorka och sedan torka med lätt blöt disktrasa bort litet färg här och där...låta det torka, måla över igen och sedan torka igen med trasan..."forma" figurer med disktrasan...disktrasa och gammalt plastkort är superbra att måla med.
  Du har verkligen blivit liljefrälst. Ja det är lätt att sticka aviga där man inte ska!

  Är slut i huvudet efter dagen på HV så nu ska jag titta på kudden och sova gott!

  SvaraRadera