15 mars 2012

Processinriktat till tusen!

Om man för en gång skull ska vara grundlig. Genvägar kan vara senvägar. Inte alltid, men det händer. Nu är jag less på mössmissarna, men skapa måste man för att få luft.

Motiv
Grundad duk
Först därefter kan man börja att färglägga UTAN ATT HASTA. Och det är det som är så in i helsikes svårt. På de flesta jobb jag haft har jag fått höra att det faktiskt går att arbeta i maklig takt. Parentes: Yngste sonen körde mig till Sahlgrenska häromdagen. Jag fick inte köra en meter eftersom jag "kör som en dåre". Men det är inte riktigt sant. Jag har faktiskt haft körkort i snart fyrtio år.

Det där med genvägar får mig att associera vidare till "New Age" som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Min kortvariga resa in i den fick mig snart att inse att det inte finns några genvägar till visdom och inre harmoni.
Bildkälla
Jag träffade många som trodde sig vara visare och även godare än andra för att luften var tät av rökelse och kristaller med undergörande effekt och så vidare. Det var faktiskt ganska olustigt.  Nej, visdom hittar man inte i mineralstenar och mångrus, den får man söka på annat håll och det kan ta en en hel mansålder och "många liv" :-)

1 kommentar:

 1. Jadu jag undrar om man är vis och klok någon gång under sitt liv...jag tror inte ens när man drar sista andredaget att man är klar som människa.

  Tycker det är alltför många som "orerar" så kloooooooka ord och tycker sig tro att de är förmer än andra....de har inte nått långt.

  Roligt att du målar! Det är en verklig process att skapa en tavla utifrån sig själv. Nu har det gått många år utan att jag målat en tavla. Blev litet "sugen" nu när jag testade tuschmåleriet. Staffliet står alltid framme i mitt rum, men just nu är det stickningen och broderiet som tar främsta platsen....
  I helgen är det kursen i tvåändsstickningen på HV igen. Jag har gjort min läxa så att fröken blir nöjd ;-))
  Det är superduktiga väna snälla Karin Kahnlund. En utmärkt pedagog som inte gör stora ord av det hon åstadkommer
  http://www.uppstickaren.com/
  Ha en underbar fredagkväll. Själv ska jag till en väninna och bli ompysslad....

  SvaraRadera