28 februari 2012

Blött, Bokslut och Sticke

I morse var det blött och dimman låg tät över nejden. Så här nära havet som jag bor kan vädret vara mycket föränderligt.  Väderleksrapporten kan säga en strålande sol, och här står vi och undrar var den tog vägen. Men det kan förstås också vara alldeles tvärtom. Ejdrarna, och framförallt gudingarna (det är lättare att urskilja dom), har lämnat ödsligheten ute på det öppna havet för att samlas längs kusten tillsammans med änderna. Änderna bildar par redan på hösten, tror jag. Hur ejdrarna gör vet jag inte.
Konstnär Roland Jonsson
 
Efter dagens nämndsmöte plus revisionssammanträde är man mentalt mörbultad.  Vissa veckor är det mycket fart och fläng och nu inför regionens årsbokslut vill vi träffa alla politiska beslutsfattare, åtminstone presidierna. Det är öga mot öga som gäller, men inga hårda ord. Som regionrevisorer vill vi hellre hjälpa än stjälpa! Ett bra motto, tycker jag.

Och så är man hemma igen och alldeles slut i huvudet av all information om siffror och verksamheter och det som är bra och det som är mindre bra. Jag känner mig som en knökafull hullerombullerbyrålåda. Då är det skönt, när djuren är matade och rastade, att slänga sig i soffan  och bara vila, gärna med ett sticke. 
Men då kommer Mika och vill vara så nära som möjligt!
Sedan kommer Fiddeli och vill ha sin beskärda del av mattes omsorger.
 När Frasse puttat bort sticket får även han plats!

2 kommentarer:

  1. Tur att du har sticket att rensa skallen med och de gosiga kärleksfulla fyrbeningarna!

    SvaraRadera
  2. Fnissar när jag läser ditt inlägg. Hur kan du matte, vara så osocial och ha din uppmärksamhet på något så trivalt som sticke när VI finns, tycks de säga.

    SvaraRadera