19 januari 2012

Randig kofta i ullgarn

Helt plötsligt har jag kommit igång med koftan. Startsträckan var väldigt lång, och mycket återstår. Men bara känslan av att vara igång, är mitt upp i andra framstycket. Fantastisk för jag trodde det enda jag skulle åstadkomma var ett framstycke, och inget mer. 
Jag stickar i Schachenmayr Fine Wool Premium. Det är ett drygt garn, 50 gram innehåller ca 310 meter. Jag stickar inte med den rekommenderade storleken 2-2,5 utan med 4,5 för jag vill ha en tunn och lätt kofta i ull. Jag tror den blir riktigt skön när den väl är klar!


Ute kvittrar fåglarna som om det vore tidig vår, men det är fortfarande vinter. Fiddelutten sitter gärna och spanar ut över sitt revir. Det är mycket att hålla rätt på, inte minst andra katter som det finns gott om i området.
Vill så mycket, ser så mycket för mitt inre. Den vackra färgen på stuvbiten i linne kunde man ju inte gå förbi i affären.
Nu lyssnar jag på en talbok som jag ska skriva om när jag kommit lite längre i boken. Samtidigt som jag lyssnar följer jag med på Google Earth
Det blir en dubbel upplevelse, så det kan jag varmt rekommendera när man läser om till exempel resor.

1 kommentar:

  1. Koftan ser ut att bli en sån där favorit. Har en massa ullgan som ligger och väntar på att bli en kofta, Tant Koftas uppifrån och ner tror jag det blir.
    Ha de gott i vårvintervädret!

    SvaraRadera