7 november 2011

Möss on mass och så det där med att vara människa

Här tänks det ett litet bord med lite smått och gott på ett torg i december. Men det tänks ganska mycket här till och från utan att det liksom blir något av det, så... I slutet av 90-talet sålde jag mina egna alster på torg och marknader, men det fick ett snöpligt slut på grund av sjukdom, men vanan har jag i alla fall!
Jag vill gärna kunna erbjuda det där lilla extra om det är möjligt, och det blir det ibland. Den här mössan är vacker. Loka-garn med inslag av effektgarn och det bidde så här.

Det underbara garnet som jag inte kommer ihåg namnet på blev också till slut en mössa. Den skulle jag inte ha något emot att behålla, men jag behöver inte fler mössor i lådan. Inte riktigt färdig, men nästan. Jag  får inte blomman att se ut som jag vill.
Stor-mössan stickade jag förra vintern och jag sörjer att den är alldeles för stor för mig, men repa upp? Nej!

Fråga: Vad är det att vara människa? 
Svar: Att vara människa är att känna sympati och vilja vårda och ta hand om varandra.

Direktören för Vårdföretagarna i Sverige menar att vi ska vara glada för att Carema, som till hälften ägs av amerikanska intressen, vill satsa i Sverige. Hon fortsätter: Det är en kamp om riskkapitalet idag, vi måste vara med. 
Men vårdverksamheten finns inte för att det är kul eller för att den är en marknad bland andra utan vårdverksamheterna finns för att människor behöver vård. 

Det vackraste ordet jag vet är SOLIDARITET!
Det fulaste ordet just nu är RISKKAPITALIST.

Vi gav dom vår pappa / SVT

5 kommentarer:

 1. Hej! Den grå mössan fastnade jag mest för. Fina allihop!
  Fastnade för dina katter i inlägget - vacker katt inspirerar från 14 september.
  Tänkte inte kalkera dem rätt av. Tänkte brodera en katt i början på ett broderi där det ska stå - En god katt förlänger livet! Tyckte det var kul.. Jag respekterar om du vill ha dina katter för dig själv, då får jag göra en annan, det var bara attvjag tyckte de var så himla fina. ;) trevlig kväll! Eva

  SvaraRadera
 2. Som vanligt, har du fått till det, när det gäller mössor! Lycka till med försäljning! Blir det inte på torg, kan du ju göra som så många andra, sälja på "nätet"!
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 3. Mkt tänkvärt!!
  Gillar mössorna =)

  SvaraRadera
 4. Håller med om de vackra och fula orden!

  Mössorna är fina och visst kan du sälja dem.

  SvaraRadera
 5. Fina mössor! De är så roliga att sticka, de där mössorna, kanske en mössa för varje dag under vinterhalvåret:)

  SvaraRadera