4 november 2011

En Glad Amatör

Man får inte banga för att prova på det man inte kan eller har utbildning i eller erfarenhet av. Då lär man sig ju aldrig något nytt! Idag, under den sedvanliga och alldeles nödvändiga eftermiddagsvilan, fick jag ingen ro trots att kropp och själ skrek efter just det. Jag låg och funderade medan katterna snarkade på min mage och Mika låg vid fotändan och drömde. Jag tänkte på att jag faktiskt hade några grova pappersark i en låda.
Och så är jag ju så förtjust i mina tanter med hatt! Och färgerna ligger ovanför städskåpet och samlar damm, så jag plockade ner dom och började så smått, och man känner sig som 8 år igen, med papper och färgkritor. Roligt är det, och det kommer att ta många försök innan jag kommer dit jag vill, om jag någonsin når dit.


Nu singlar löven ner bara man tittar på dom. En blåsig dag eller natt och alla grenarna är kala och förblir så i några månader. Även träd behöver vila emellanåt!
I morgon ska det fikas och handarbetas och ätas och handarbetas. Och fika igen, kan jag tro... I kväll blir det en kopp te och ett par frigolitskivor!


- TREVLIG HELG -

4 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt fin teckning! Du är skicklig på att fånga uttryck med enast linjer! Blir avundsjuk jag - jag kan inte alls teckna. Målar alltid upp mina motiv. Mitt målande har nu "legat nera" länge, men jag tror inspirationen till att börja måla kommer snart.

  Så vacker höstbild du har fångat!
  Ha det gott och fika även för mig ;-))

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på mitt löv straxt innan jag ska somna...jag har alltid bästa fantasin då och är inte så låst i tankarna...det mesta är möjligt just då varje fall. Ska göra en liten modell och testa ett par idéer....

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentaren på min blogg! Vilken härlig blogg du har! Gillade dina roliga broderier och fina tanter. Min katt är lika intresserad som dina vackra katter att vara med mitt i garnet. Gärna smaka lite på det också. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Hej Eva! Blev så förtjust i dina tecknade katter. Är det ok om jag lånar en av dina tecknade katter och broderar den?

  Mvh Eva

  SvaraRadera