17 maj 2011

88. Fart-ränder

Stickar hela tiden, sådan är jag, när jag vill ha något färdigt. Och så tröttnar jag, för att det blir för mycket - och aldrig lär jag mig.  Men nu ska jag inte ge mig!
Bakstycket blev för litet och måste stickas om. Första framstycket fick jag också repa upp. Men nu blir det bra (tror jag). 

Det slår mig med ens att jag är likadan alltid, ger järnet, kör i 130 km/h trots att det faktiskt går lika bra att köra i 70. Och när man kört som en dåre tillräckligt länge blir man helt slut, så klart! Kan man lära gamla hundar sitta? 


Våra gröna vänner tar det lugnt, eller, de anpassar sig efter omständigheterna. Och de kommer fram (upp) och kanske just därför.
Inte kan man stå där och hetsa dom, det hjälper inte. Men lite fortare kan det gå så jag får det insynsskydd jag trånar efter. Och jag säger det igen, vilken lisa för själen att ha en plätt jord! Jag kan stå här och peka, som vore jag en godsägare, och säga: allt du ser åt det hållet är mitt. Men litet är det och det räcker åt mig!
Och spännande är det också. När man inte vet vad som händer när det händer!
Grannen flaggar. Antingen för att det är nykterhetens dag eller för att det är Norges nationaldag eller för något annat. Mina vimplar har inte kroknat i regnet. Mitt lilla knep fungerar alltså!
Idag bär det av till Ullared. Jag ska handla "på Ullared" som folk säger. Vilket är detsamma som att säga att jag ska handla på Gävle. Men jag ska alltså till Ullared för att där träffa närsjukvårds-nämndens presidium. Och när jag ändå är där ska jag shoppa på GeKås för alltid hittar man något.


3 kommentarer:

 1. Ha ha, känner igen det där med farthållningen lite... Lägg där till extrem tidsoptimist så har man en vinnande kombination! ;)

  SvaraRadera
 2. Så fint du gör! Både kofta och täppa!! Skulle oxå vilja ha en liten plätt utanför lägenheten. Men jag får nöja mig med min stooora balkong, i alla fall tills det blir något ledigt på våningen under.
  Ha en skön tisdagskväll.

  SvaraRadera
 3. Jamen ta det litet lugnt så du inte får ont i händerna!!
  Och nu ser jag att jag tror att det kanske blir en allium jo!
  ha det gott

  SvaraRadera