14 maj 2011

87. En kofta ska det bli, i bomull/lin!

Förra hösten misslyckades jag med att sticka i lin. Jag repade upp och repade upp tills garnet inte gick att använda längre. Aldrig mera lin, sa jag besviket, eftersom jag gillar lin i stickat och i tyger.
Så här var det tänkt att bli. Men så blev det icke!
Sticka Lätt DesignNu gör jag ett nytt försök, i bomullin. Jag köpte först bara ett nystan för att testa och det var betydligt enklare, inte lika stumt. Så har du också svårt med lin, prova med bomullin! Garnet heter Scarlet by Permin. Färgen är faktiskt svagt grön!
Jag stickar bakstycket i en färg och så tänker jag att jag ska sticka in några ränder blått i de andra delarna. Hur och var visar sig när jag kommit så långt. Eftersom jag stickar hårt och föredrar det stickade lite glest använder jag 4,5 istället för banderollens rekommenderade 3,5. Det blå nystanet är Babybamboo eftersom den rätta blå färgen inte fanns i Scarlet by Permin. 
 Men mina föresatser att i sommar ta itu med det ofärdiga i (det fina) skåpet finns kvar, jag är på gång. 


Ur de mystiska bladen har det skjutit stänglar med knoppar i toppen. Jag tror de exploderar i lila eller vita alliumblommor. Den klematisen som klarade sig undan valparnas framfart har också tagit fart och är på väg att slingra sig om staketet. Bokhara-bindan, som ska växa med fart, står fortfarande och trampar. Antingen trivs den inte eller så står den fortfarande och laddar i starten. Och den röda luktpionen pratar jag med varje dag, kanske lyssnar den.Vilket privilegium, det är att ha en egen uteplats med plats för gräsmatta och växter av skiftande slag, perenna och de som skänker ögonfröjd en säsong. 

4 kommentarer:

 1. Jag beundrar alla som har tålamod att sticka koftor/tröjor - jag har inte det tålamodet än.
  Visst är det ett skönt att ha en plats att sitta på och kunna titta på sina egna växter.
  Jag undrar om det är allium det där - i varje fall så är det en lökväxt det syns ju nu. Ska bli spännande att se vad det bliva.

  Visst är det en jobbig gissningstävling jag har ;-)
  Nya ledtrådar finns nu...kanske tar du det då?

  SvaraRadera
 2. Har aldri forsøkt å strikke i lin, men har noen garn nøster liggende som jeg vurderer hekle ny sommerkjole med. Hvorfor er det så vanskelig da å strikke/hekle med lin??

  Nydelig farge på garnet du har valgt, og tror det livner flott med innslag av det blåe:)))

  Jeg og familien har reist en tur på hytta vår denne helgen og jeg er er forundret over hvor mye som har vokst i hagen på 2 uker. Noen roser står jo snart i knop, og vi er bare i mai:)) 17 mai nærmer seg jo, og det er som du vet festdagen her i Norge og det skal være ryddig og pent overalt:)) Spørs om jeg kommer inn i bunaden (folkedrakten) min i år.. mmm for mye godis;))hi hi. Du bør reise til Norge en gang på 17 mai og bare oppleve denne dagen.. den er magisk!!

  God helg til deg Eva min kjære "beundrer" fra Sverige...hihi hi

  SvaraRadera
 3. Den är snygg den modellen från Sticka Lätt. Få se nu hur din blir - säkert lika snygg.

  SvaraRadera
 4. Och jag som tyckte den var så fin... :)

  SvaraRadera