31 mars 2011

71. Mot Helsingborg

Tidig morgon. Oro i lägret. Bara upp och ge dom mat. Men vad ska jag upp och göra så tidigt när jag är sjukskriven. Så här sitter jag och gör ännu ett inlägg.

Anita I det blå huset tipsar om Tant Thea i Helsingborg. En garnaffär som man kanske skulle titta in i. Anita tipsar också om ett café. Ett besök på Ebbas fik är ett måste för den som gillar 50-talsdesign och riktigt gott kaffe. Vet inte om jag gillar just femtiotals-design, men det kan vara värt ett besök i alla fall. 

När mina pojkar var små, kanske så där en sju-åtta år var vi ofta på Falkenbergs Museum. Ungarna tyckte det var kul att vara där, i alla fall på vissa ställen. I skomakar-
verkstaden kunde man använda redskapen, det tyckte även jag var roligt. 

Vi avslutade alltid besöken med att fika, inte minst för att det fanns en jukebox där. Och det var där yngste sonen upptäckte Elvis Presley. Det var hans första idol. Så det blev till att köpa CD-skivor till gossen.

Hur som helst, där satt vi, på muséet och spisade plattor i ett fik i 50-talsmiljö. Idolen Elvis Presley förbleknade snart för andra och mer "grymma" rockare. 

När jag var tonåring satt vi och hängde på fiket i Södra-Vi. Då var det låtar som Cadillac, A whiter shade of pale och Åke Tråk,  allt beroende på vem som stoppade kronor i myntinkastet.


I Helsingborg finns också IndoMöbler och nu har jag bestämt mig, det är ett sådant skåp jag vill ha. Men vilket jag ska välja återstår att se.
Eller när jag väl kommer dit kanske det finns andra skåp som jag fastnar för... Men än är vi inte där. Först ska alla valparna levereras så att jag kan börja grovstäda, storstäda och finstäda!


Vad gör man mer när man är i Helsingborg?
Man tar väl en tur, kan jag tro!

För övrigt:
Till Falkenbergs Museum  kommer i sommar Grafiktriennalen XIV, det ser jag verkligen fram emot.

3 kommentarer:

 1. Garnbutikker er alltid gøy å være i synes jeg, henter masse inspirasjon der:))

  Jeg ser deg for meg på museet i skomaker verkstedet med ungene dine sikkert den ivrigste av alle.. tror jeg også hadde likt det:)) Herlig tilbakeblikk fra livet ditt du deler Eva:))
  Nyt dagen med alle dine viltre små:)

  SvaraRadera
 2. Det är livsfarligt att gå in i garnaffärer =)) Plånboken är, minst, hälften så tung när man går ut därifrån.
  Hoppas du får en fin dag i Helsingborg!

  SvaraRadera
 3. Majsan, jag köper sällan mycket garn, men gärna ett par nystan till lagret. Skåpet kostar desto mer, så det jämnar ut sig, lite lite i alla fall.

  SvaraRadera