30 mars 2011

70. A born beauty

Ögonkirurgen var snyggt och diskret sminkad, och jag berättade att jag inte kunnat använda smink sedan 2001 på grund av ett öga med kroniskt trasig hornhinna (det kallas för GVH). Inte för att det varit något större bekymmer, men lite trist är det i alla fall. 

Hon rådde mig att prova med vattenfast mascara. Varför har jag inte tänkt på det förut? Så nu jäklar! Inte just nu förstås, ett par dagar efter operation, men om några veckor. 
Problemet är bara att så här fint kommer det ju aldrig att bli eftersom den släta hyn och ögonlocken för längesedan skrumpnat till russin. Om jag vore vrålrik skulle jag lägga mig under skalpellen och ta bort lite överflödigt skinnsladder under de buskiga ögonbrynen. 
 I detta sammanhanget kan jag tala om att Penelope Cruz och jag har inget som helst gemensamt! Men hade jag tagit chansen, då för nästan 40 år sedan, hade jag i alla fall stått på scenen, men förälskelse kom emellan, och jag skippade provet till scenskolan. 
Men jädrar i min hage vad vi sminkade oss då, när vi spelade teater i Karlstad, då behövde man inte vara försiktig, det var bara att smeta på.
Jag kanske ska köpa hem en laddning med ögonskugga också, en som garanterat inte fäller och trillar ner i ögat. Jag kar hört att man ska använda blått om man är brunögd eftersom det förstärker det bruna. Hahahaha! Och om man har brungröna ögon, vad ska man ha för färg då månntro? Någon som vet...

Jag får nog ta det lite försiktigt, annars tror folk att jag blivit misshandlad eller att jag ska på maskerad.


Inte mycket stickat eller virkat här inte...

3 kommentarer:

 1. Jeg bruker alltid vannfast mascara, øynene mine renner så voldsomt. Bruker sminke nesten hver dag så forstår godt savnet ditt;))

  Dessverre har jeg ikke så mye til felles med de vakre ladyene på bildene jeg heller:) Men så har jeg heller ingen privat sminkør og stylist:)) Mon tro disse ladyene kan strikke??

  Ha en flott dag søte du:))

  SvaraRadera
 2. Vad fiffigt med vattenfast mascara. Jag använder alltid ID bareminerals smink. skuggor och blusher sitter garanterat fast. Dyrt? Ja men det finns ju Tradera. Halva priset minst. Och till dina ögon skulle kanske färgen gueen phyllis passa som highlighter och java som skuggan. Proffs? Nejdå. Jag gick till en makeupaffär och fick råd och tips. Sedan loggade jag in på Tradera. Jadu suck för alla rynkor. Tur man kan drömma sig bort med maskorna.

  SvaraRadera
 3. Ing-Marie, vad du kan. Ska blogga på märke och färg. Tack!

  SvaraRadera