15 februari 2011

55. Det låter!

Man skulle kunna tro att jag har 100 hungriga små grisar i lägenheten, men det är åtta valpar och det är nästan samma sak. Vilket herrans liv!
 
Tur att den här lilla busungen har mognat och håller sig lugn, annars hade jag varit helt utsliten.

Igår var jag på mitt första stickcafé. Det var som att gå från ett oljud till ett annat. Jag längtade hem till valpar som skriker i högan sky en kvart och sedan tystnar. Jag får nog avvakta med slika besök tills det tystnat helt här hemma.


Nu ska den blå tunikans sys ihop, och sedan... Jag försöker vara fri i tanken, ska jag sticka kant eller virka, ska jag sy på ett tyg eller inte. Ska jag virka blommor och sy fast på framstycket? Ska de sitta nertill eller upptill?


Och kallt som attan är det. Inte fasen kan man tro att det blir någon vår i år. Jag bläddrar i en katalog från Nelson Garden. Man blir ju alldeles salig, trots den sibiriska kölden. 


I år ska jag ha gräslök för de vackra blommornas skull. Och malva är jag mycket förälskad i allt sedan jag bodde i en liten röd stuga i Uppland med stora rosa malvor utanför ytterdörren.
Sedan undrar jag förstås hur det går med klematisen jag satte i höstas. Jag tänker också på stockrosorna, mullbärsträdet och blåregnet. Och var sjutton ska jag få plats med en hängmatta?


Och så har jag en idé om att plantera växter utanför staketet och sätta upp ett solsegel. Men det är nog bäst att fråga bostadsbolaget först, ett slags "bygglov". Om man  frågar blir det säkert ett ja och om man inte frågar blir det kanske ett nej...


Bildens webbplats
Ja, det är väl just den här tiden man ska drömma om det som stundar. Kataloger och tidningar är sprängfyllda av idéer för trädgårdar, uteplatser och balkonger.

Så när valparna sover ligger jag i soffan och drömmer om att kunna ha altandörren öppen och lyssna på fågelsång.5 kommentarer:

 1. Jo, nog är det mycket "kackel" när man är på stickcafé =)) Du gör nog rätt i att avvakta till valparna är levererade, för de är ju inte lågmälda, de heller.... på morgnarna kan de låta som fiskmåsar som skriker =)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar också varje vår drömma om alla blommor och allt annat jag skall ha i trädgården (som är en liten radhustomt) tills jag kommer ner med bägge fötterna på jorden och inser att ha allt detta är en sak men att sköta det - ja det är en helt annan sak. Så därför nöjer jag mig med enbart gräsmatta + någon större kruka.

  SvaraRadera
 3. Jaa kära granne visst va de ett himla kackel på stickmötet.Vi var tre som stannade till halv 6 vi hade de riktigt mysigt.

  SvaraRadera
 4. Fiskmåsar har vi också haft ett antal....Inte får man nån skönhetssömn när man har valpar i huset. Känns som man jobbade dygnet runt! Men de förgyller ju också tillvaron (när de sover om inte annat). Trots jobbet är det ganska mysigt. Håll ut, du får massor av tid över när de små flyttat! Kissekatten är precis som Alliz, galen på tulpaner.

  SvaraRadera
 5. Åtta valpar! Då har du säkert fullt upp :)
  Jag undrar också när våren ska komma med lite behagligare väder, här har det blåst isvindar hela veckan.

  SvaraRadera