13 januari 2011

42. Nu jäklar...

Idag ska den baske mig bli färdig, min fina kofta som jag stickat utan mönster och ändå blev den så bra. Jag är så nöjd och den är snygg till "nya" jeanskjolen.  Jag ska strax iväg och se om jag hittar ett par knappar till den. Garnet heter Araucania och är mycket skönt att sticka med, kommer från Peru.
Den stora tröttheten har börjat rulla in över mig och snart kommer förmodligen det stora vemodet också inrullande. Det brukar göra det så här års, har i alla fall gjort det de senaste 35 åren eller mer. Då är det det enkla som gäller, som att sticka strumpor (tänk att jag kallar det enkelt). Restgarner kommer väl till pass! Man tager vad man haver och så får det bli vad det blir! Inga skönheter, eller konstverk precis, men praktiska!
När jag tittar på TV i datorn stickar jag förstås, och slänger upp skankarna på datorbordet. Genast är det några och vill vara med!
För det mesta är datorstolen redan upptagen, varför får jag aldrig ha något  i fred? Säger hon som snart har en drös valpar i huset...
Disa stånkar och stönar, det är livliga krabater därinne. Hon bara ligger och väntar, verkar det som. Vem vet, nästa vecka vid den här tiden kanske...
Lotta, goda grannen, ska följa med och titta på knappar och klappa garn. Undrar vad vi får med oss hem idag, förutom knappar...

9 kommentarer:

 1. Snygg kofta! och snygga sockar. Spännande med valparna, hur många de blir.

  SvaraRadera
 2. Så m fin jakken ble:)) Du kan jo hekle noen søte blomster og bruke de som knapper, det gjorde jeg en gang og det ble veldig dekorativt, i midten på blomsten festet jeg en perle. Men du er nok allerede ute og handler inn knapper du mens jeg skriver dette:)

  Gleder meg sånn til å se valpene når de kommer.. ja for du MÅ legge ut bilder av de her på bloggen...

  Legg ut bilde da når koften er helt ferdig:))
  Tjo hei på deg:))

  SvaraRadera
 3. Idag gick F:s dockmössa med posten. Tyckte att det kunde vara kul för henne att få eget brev. Hoppas nu att det inte strular postutlämningen i morron!
  Håller tummarna på Disa's valpning. Spännande. Det är tre år sen vi hade valpar sist här och nu blir det inte fler gånger, i alla fall inte med ridgebacks. Jobbigt att hitta valpköpare som man känner förtroende för. Vi har alltid krävt ett besök av spekulanterna och sen har de fått gå hem och fundera och vi har funderat och sen har vi hört av oss till dem både med ett ja till köp och ibland ett nej! Alltid jobbigt att neka nån valp, men är man det minsta lilla tveksam på personen ifråga säg hellre nej en gång för mycket. Det vinner alla på i synnerhet valpen. Du har en jobbig tid framför dig, men så mysig, så glöm inte bort att njuta av de små.
  Kram/Siv

  SvaraRadera
 4. Vilken tur för Fidde och Frasse att det är hos dig dom bor och inte hos mej. Du har längre ben än mej, på mina hade dom inte fått plats bägge 2. Mina är precis lagom för Moses. Garnet vi köpte blev en liten korg att ha tuggummipåsar i till mina barnbarns förtjusning. Den står nu på mitt hallbord.

  SvaraRadera
 5. Den vill jag titta på i morgon. Jag stickar strumpor, lite annorlunda denna gången...

  SvaraRadera
 6. Vågat att göra en hel kofta utan mönster =) & härliga sockar, finns inget charmigare än restgarnssockar. Låter mysigt med valparna oxå - hoppas allt går bra!! Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken snygg kofta - förstår att den är snygg till jeanskjolen. Och vilka tuffa sockar - riktigt sådana där Pippistrumpor ;-)
  Åh jag längtar till att se bilder på valparna. Hoppas nedkomsten går bra!

  Men ni skulle ju bara klappa på garnet?!

  SvaraRadera
 8. Pysselfarmor, klappa garn är ju liksom bara förnamnet...

  SvaraRadera
 9. Gillar koftan o sockarna o katterna o hunden =)
  Koftan kommer att bli kanon till jeanskjolen!

  SvaraRadera