15 januari 2011

43. Att hålla sig vaken med "knitting art"...

Det kan vara en konst när frestelsen att häva sig i bingen blir för stor. Men jobbar man dagtid i veckorna gäller det ju att inte rubba dygnsrytmen för mycket, hur trött man än är. Googla tills ögonen svider är ett sätt att hålla sig upprätt.

Konst kan det vara att sticka. Jag googlade på knitting art och mötte en värld av spännande saker, en del måste jag bara visa. Jag som är så fascinerad av huvudbonader - på DREAMWOVEN A taste of different fann jag följande:


Här ligger man ljusår efter i skapandet, försiktig som man är!

Här har vi också lite smått och gott som också hittade när jag googlade, bildgooglade på just knitting art. Visst skulle det vara kul att hänga upp lite virkat i träden häromkring, färgglada ormar som ringlar sig längs en gren, en lustig fågel eller en liten gnom. 
Vacker sjal, färgen gör mig alldeles lyrisk och lysten (jag och mina ärgade koppartak). Minns tyvärr inte var jag fann den, kanske var det på en finsk sida.

Hjärtformen har alltid tilltalat mig, inte nödvändigtvis som något romantiskt eller hjärta som rimmar på smärta eller något sånt, utan mer bara som en form. Och hjärtan kan ju också stickas!

Och efter allt detta vackra så blir det inte så lite fånigt att komma med sina egna alster, i ett inlägg som dessutom handlar om knitting art/konsthantverk. Men va tusan, man ska inte vara så blygsam av sig, och jag gör så gott jag kan, det gör vi ju alla... Jag testar att sticka strumpor utan resår, i rosa och blått. 
Och koftan då, Eva? Hur är det nu med den där koftan?  Nå, men så svara då!
Eva, hallå, hallååå är du där...

Upptäckte alldeles nyss att min absoluta favoritfilm börjar i tvåan om bara någon minut. Brända av solen. Spännade, vacker, med inslag av surrealism, och slutligen grym. Jag har sett den flera gånger och nu ska jag se den igen!

7 kommentarer:

 1. så kule strikkete luer, takk for tips, må løpe inn på den nettsiden og se mere:))

  SvaraRadera
 2. Du måste absolut besöka den sidan, Anita. Men vem sjutton har så långa fina svanhalsar... Inte jag i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Vad fina saker du hittat =) Startat nytt igen? Vaddå? Nej, de gör jag aldrig heller väl innan ngt annat är klart *fniss*

  SvaraRadera
 4. Kreativa alster som man blir inspirerad av.
  ha en bra sön.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Då är bara att sätta igång och skapa då:) Ser jag nån på stan med en häftig hattkreation så vet jag att det är du!

  SvaraRadera
 6. Häftiga saker du hittade!
  Synd att jag missade den filmen. Men jag ska skriva upp den så kanske jag kan se den någon gång.

  SvaraRadera
 7. Anita, det går inte att komma i vad som helst i en liten stad som Falkenberg. En gång i slutet på 80-talet kom jag i randiga strumpor och det stirrades. Det var inte vanligt med randiga strumpor då som nu.

  SvaraRadera