7 januari 2011

41. Kompostgallret som bidde en kofta!

Jag åkte efter jobbet till Cheapy för att införskaffa galler till Disa och valparna. Men de hade bara förzinkade galler och expediten sa att det inte gick för sig.
Grannbutiken heter Bikupan (eller Kupan) och därifrån gick jag i alla fall inte tomhänt. Mina UFO-koftor är mycket tröga, så för säkerhets skull köpte jag en ullig en för några tior, en spottstyver för den kvaliteten. Jag är mycket nöjd!

Jag fyndade även annat. En garnvinda. I minsta laget kanske, men i alla fall i trä.  Och en sybåge, också den i trä. Och så massor med garn som jag inte vet vad det är tänkt för. Det kanske ser ut som något att väva med, men eftersom jag är inne på sittdynor (bara för att jag ska slippa ta itu med koftorna) tänker jag att det kanske går att sticka sittdynor av garnet.

Och så en bok om mat- och kaffebröd för en femma, det kan det ju vara värt. Igår bakade jag två sorters matbröd. Det ena med Wapnös fullkornsmjöl och i degen nötkärnor och pumpafrön. Jättegott! Det andra med Fyra sorters sädeslag och aprikoser och pumpafrön, även det MVG plus en stjärna i kanten. Och att det blir så bra beror på grannens hushållsassist som jag lånar. Det hänger på ältandet!

Och en jeanskjol som jag nog kunde varit förutan...

Bä, bä vita lamm, tror jag det ska bli på nästa sittunderlag/stolsdyna jag ska brodera. Det finns något som heter sammetssöm och det borde passa ypperligt för ändamålet. Men hur är det, får får svans???
Ska väl tillägga att bilden på den orange sammetssömmen har jag "lånat" från nätet  för att visa hur sömmen kan se ut. Mina får ska inte bli orange! Och får har en liten flärp till svans, har jag fått veta. Och är det inte så att man kan se hur den vispar på högt varv på de små...

9 kommentarer:

 1. Vilka kap :o) Lycka till med sittdynorna, var inne ett tag på att sticka & tova sittdynor, men de föll bort, kanske får ta tag i det =) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Man hittar mycket roligt och fint att handla på sådana ställen ;-)det är så himla bra att det är "inne" att göra fynd sådär...

  SvaraRadera
 3. Alexandra, projekt i storleken av sittdynor, strumpor, mössor, disktrasor o dy passar mig utmärkt. Tovade sittdynor har jag också varit inne på eller är det fortfarande. Helg på dig du också!

  SvaraRadera
 4. Pysselfarmor, det är på second hand-butikerna jag gjort de bästa fynden. Stadsmissionen i Stockholm har finfina grejer. När jag läste dramatik på universitetet i Göteborg för hundra år sedan var jag ofta på Myrorna, redan då gick det fiiina damer i päls där och hoppades hitta något lika fiiint.

  SvaraRadera
 5. Vilka fynd du har gjort! Av någon konstig anledning hittar jag aldrig något när jag går på second hand eller loppis. Min svägerska, däremot, är en fena på att fynda på second hand =)

  Svar på din fråga hos mig: När vi hade valpar, så brukade vi annonsera på labbeklubbens valphänvisning. Men oftast sålde vi våra valpar genom mun-mot-mun-metoden. Jag hade ju kontakt med många andra uppfödare på den tiden och vi hjälptes ofta åt att sälja valpar åt varandra. Hade jag inga valpar, om någon ringde, så skickade jag vidare till någon som jag visste hade valpar och vice versa.
  Du kan ju tyvärr inte få någon valphänvisning... så jag har nog egentligen inget bra svar. Hoppas att det löser sig på ett bra sätt för dig.... men man får alltid vara beredd på att man kan få sitta kvar med någon/några valpar, beroende på hur stor kull tiken får.

  SvaraRadera
 6. Härliga fynd! Jag har fyndat mycket garn och tröjor på vårat Pärlan. Tröjor som man kan ha några gånger och sedan lämna igen när man tröttnat. Garntillgångar har minskat något efter senaste årens stickboom.

  SvaraRadera
 7. Ha ha, så kan det gå! Men fina fynd! :) Och kompostnät är ju ganska tråkigt...

  Tack för din fina kommentar om min klänning! :)

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Nej det är aldeles för gott med bakelser. Vi kommer att åka ett par mil och besöka ett annat gäng...och det är garnförsäljning där också. Medans vi letar. Men det är skönt att inte behöva åka senare. = förlorad sticktid eller:)

  svar på kommentar i min blogg.

  SvaraRadera
 9. Så mye flott du har kjøpt deg:)) Ja en sau(får) har vel hale (svans).. en liten iallefall:)) Orange sauer hadde jo vært fargerikt og flott:)) Du kan jo sy mange hvite sauer og en liten stakkar i orange på sitteunderlaget:)) sittdynor = sitteunderlag på norsk, tror jeg da hvis sittdynor er slike man sitter på ute i naturen når man skal hvile seg og ikke vil fryse på rompa:))

  Ha en super dag videre:))

  SvaraRadera