6 januari 2011

40. Sitta på franska knutar, kan det va nåt?

Ja, det kan man ju fråga sig. Och det kommer att visa sig när det är dags för provsittning. Men än vi inte där! Hur som helst, jag är så glad att jag fått till det. Och att jag fick till det beror på detta: http://www.youtube.com/watch?v=ul8XT72oA68&feature=player_embedded
De franska knutarna är ljusblå, men de ser mer vita ut på bilden. Jag har sedan i början av detta århundrade  GVH (graft versus host disease) i ögonen vilket gör att jag inte ser som jag gjort och därför heller inte kan pilla med smått. Jag som broderat smått-smått och sörjt över att det inte längre fungerar har nu upptäckt att jag kan brodera lite större. Sittunderlag med storstygn passar mig bättre än finliret. Hur som helst, franska knutar är lätta om man vet hur gör... Och man måste hålla tråden sträckt, annars blir det inte så bra.

Alltså, man gör inget annat än stoppar i sig under jul och nyår, och när man sedan bestämmer sig för att äta lite sundare, ja då poppar dom här upp.
Men visst är det gott! Det är bara så himlens smarrigt!
Jag läser på nätet att man ska förbereda tiken för stället hon ska vara när hon valpar. Under köksbordet, har jag tänkt. Jag ska införskaffa valpgaller och något mjukt och gott att ligga på och tidningarna på jobbet spar jag för kisset och bajset som de små liven lämnar från sig. Kolla Frasse upp i högra hörnet. Fjäsket har börjat!


 För övrigt så gillar jag siameser och orientaler skarpt! 
- med photoshop kan man ha mycket roligt -


5 kommentarer:

 1. Ha ha ha Photoshop bilden var ju skojigt oväntad! Men så fin! Det vore något att brodera - har du tänkt på det? Gör det så inte Frasse blir avundsjuk.

  SvaraRadera
 2. Håller med pysselfarmor - photoshopbilden skulle nog bli fin att brodera på en kudde tex. Det blir fina sittunderlag.

  SvaraRadera
 3. Nu fick jag ny energi, jag har ju en del fina kattbilder både i datorn och i mitt huvud. I slutet på 90-talet sålde jag ganska mycket av "mina katter" på tröjor, på väskor, på kuddar, på stenar, på blomkrukor mm. Motiven var uppskattade.

  SvaraRadera
 4. Kosleig broderi, blir nok varm og god å sitte på:)

  Kos deg videre:))

  SvaraRadera
 5. Tack för grattishälsningen och vad roligt att jag kunde inspirera. Det verkar vara flera som "gick igång" ;-) Ha det gott och brodera lugnt - nålar är vassa!

  SvaraRadera