26 november 2010

27. Första advent - yes!

Jag gillar den tid som nu stundar, det vill säga adventstiden. 

Tänk när adventsstaken är på plats och man sätter i kontakten och de små glödlamporna är intakta (vilket de i och för sig sällan är men i alla fall). Och det varde ljus, och det varde stämning!

Detta är inte min adventsljusstake, den ligger ännu nerpackad på vinden.   

Här kommer dock en bild på min "julgran" från förra året. Det ryms inte en gran i min lilla etta, så man får ordna det på annat sätt. Armeringsjärn är vackert och kan användas till mycket.Häromdagen besökte jag Träslövs Trädgård i Varberg,  där hittar man så mycket fint.

De tar hem produkter från Two faces i Värnamo >>

Väggljusstakarna är bara så fina!


I helgen ska tofflorna in i tvättmaskinen, och nästa projekt för min del är filtade tumvantar. Jag har sett så många fina på nätet. Filtade tumvantar med broderier, det är grejer det!
Jag tror jag hittade de här fina alstren nedan på Classic Elite Yarn eller Twist Collective


Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Hej Eva! Jag gillar din "julgran". Det är precis så mycket jul som jag vill ha. Är ingen julfantast. Tycker bara att det är en massa jobb med julen. Den kunde strykas ur almanackan. Men trots det blir det ju julklappar till barn och barnbarn.....Men advent gillar jag. Alla mysiga ljus som kommer fram och så lussebullar!
  Ha en riktigt trevlig helg. Jag håller utkik efter sockorna.

  SvaraRadera
 2. Julen kvittar även för mig, Siv. Men advent vill jag inte vara utan. Igår stoppad jag i mig allt för många pepparkakor. Frossa är ju en synd och jag har fått mitt straff!

  SvaraRadera
 3. Så flotte bilder av vakre ting. Og du den norsken din inne hos meg var jo veldig søt da:)) Litt engelsk ble det jo også ha ha. Men veldig hyggelig du forsøker deg på norsk da:))

  Blir spennende å se den tova tøffelen din, og tovetet vanter etterhvert.

  Ha en fortsatt super helg Eva:))

  SvaraRadera
 4. Vad händigt med armeringsjärn som julgran, jätte mysigt & mkt bätre än vår lösning! Vi har det med trångbott & en julgransställning i metall får stråla med pynt & ljus på balkongen. Trevlig Advent!!

  SvaraRadera