21 november 2010

25. Min vrå av världen

Om den sjunger Peter LeMarc. Det här är min vrå i världen, här stortrivs jag!

Här tillbringar jag den mesta tiden när jag är hemma, och inne. Alla borde ha en vrå i världen, där man trivs och vill vara.  Det borde vara en rättighet! Förresten så är det nog en mänsklig rättighet, men det vet vi ju hur det är med det..
Fiddeli har sin vrå i världen och det är köket. Där händer det saker, när matte inte sitter i soffan.

När matte till exempel kokar grishjärta är svårt att vänta tills det kallnar! Det luktar ju i hela huset och till och med utanför. Disa väntar också!

Grannen rådde mig byta stickor till storlek 10 och tänka sig, en sådan skillnad det blev.  
Och grannen kom över med kornblått toffelgarn, så vacker färg. Jag stickar även dom med större stickor eftersom jag stickar så förbaskat hårt. Tofflorna ska filtas!
Vilken skönhet! Jag ska försöka mig på att sticka något liknande. Vilket garn och vilken färg jag ska använda vet jag inte ännu. Men som någon skrev i en blogg, jag ska "klappa garn" tills jag hittar rätt.

Jag provar mig så sakteliga fram, gör små prov av restgarner. Vridna stickor har jag inte stickat förut och flätor aldrig någonsin, så mycket nytt är det. 

Här får man verkligen hålla tungan rätt i munnen, och stickorna i händerna och följa mönsterbeskrivningen utan att villa bort sig. Det går inte att vare sig titta på TV eller lyssna på talbok, nästan inte heller musik. Storfokus på arbetet och inget annat, för blir det fel är det inte så lätt att liksom rätta till det utan att repa upp.


Och mitt i alltihop är det bara att erkänna att det ligger två koftor i en låda som borde göras färdiga. Det är ju så lite kvar att göra, och ändå blir det inte av... Lite korkad är jag allt!

7 kommentarer:

 1. Att sticka ska vara en njutning inget tvång.

  Åker till Falkenberg på måndag för att sticka med en god vän.
  Snart måste vi ta tag stickdejten vi har.
  Stålboms har inte sett mej på ett tag.

  gillar din teststicknig, jag älskar flätor och vridna maskor.

  Ha en bra dag.
  Eva

  SvaraRadera
 2. Eva; Då är jag med korkad för jag har 3 påbörjade koftor som ligger =) Tog i och för sig tag i den ena nu under Super-söndag. Kragen ser underbar ut - duktig du är som teststickar innan. Må gott /Alexandra

  SvaraRadera
 3. Eva, ja vi måste få till en stickträff. Ha en bra stickmåndag!
  Alexandra, tre är bara en mer än två. Flitiga är vi i alla fall, eller hur?

  SvaraRadera
 4. Vilken energi du har! Massa saker på gång samtidigt. Och provstickning är faktiskt ganska bra att göra, men inte alltid så kul. Spännande med filtade tofflor. Ser fram mot att få se det färdiga resultatet.
  Ha' de' gott!

  SvaraRadera
 5. Siv, det ser nog mer ut än vad det är. Men jag är ensamstående och jag gör vad jag vill med min tid. Idag dock, har ena sonen med flickvän varit här och ätit middag och flera timmar gick utan att jag rörde stickningen.

  SvaraRadera
 6. Blir så glad när jag tittar in till dig :)
  Du bjuder på så mycket härlig inspiration.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 7. Hej igen!

  Har aldrig läst något av Birgitta Onsell, det kanske man skulle kolla upp. Skriver hon om smittkoppsgudinnor tro? Antagligen inte, men kan ju vara intressant i alla fall! :)

  Ha en fin dag!
  /Hedvig

  SvaraRadera