18 november 2010

25. Raphsody in beauty (eller det kanske ska vara of)

Idag vill inte fingrarna sticka. Jag vet inte varför, och jag vill ju inte tvinga dom. Så istället surfar jag runt och kollar in snygga saker. Snyggt som man bara kan njuta av att betrakta med ögonen.

Jag har besökt knittingwithsandrasingh-bloggen >> och där hittar man en hel del ögonfröjd.

 Den här sjalen är väl ljuvlig. Jag associerar till ett spindelnät klätt i frost. Och så det vackra spännet eller vad det nu kallas som grädde på moset. Jag vill varken göra den eller ha den, jag vill bara njuta av bilden.
Här har vi tuffa tofflor som värmer lite mer än foten. Jag tror de är filtade, i alla fall lite, om man nu kan filta lite eller mycket. Detta är dock något som vore praktiskt att ha, och även erbjuda dom som får kalla fötter när de hälsar på.


Det verkar som man kan göra konst av allt och när det vackra dessutom presenteras på bild på det mest utsökta sätt kan det vara svårt att sätta emot. Jag som gillar tidskorta projekt (långkoftor är inget för mig hur vackra modeller jag än hittar) kan bli ganska exalterad och sprickfärdig.Här brinner det! Jag älskar färgerna även om de kanske inte är de optimala för mig om en färganalytiker skulle råda. Men med ett hår som bara blir gråare och gråare, måste man piffa upp sig med lite färg för att liksom inte bli osynlig.Den ärggröna sjalen har Lotta repat upp idag. Jag var inte riktigt nöjd med den och Lotta rekommenderar mig att sticka med tior istället för sjuor. Det blir nog bättre!

Jag har också fått hjälp med att plocka upp maskor för en koftärm. Jag stickar så förbaskat hårt och det är inte alls bra! Om jag inte minns fel stickade jag alldeles för löst i tidernas begynnelse och tränade och tränade på att sticka fastare. Och fast har det blivit, fast hårt. Man borde väl kunna gå andra vägen också...

11 kommentarer:

 1. Tiden går snabbt när man surfar runt och kikar på allt fint, som finns att göra. Ibland är det skönt att bara vila ögonen på fina alster =)
  De tovade tossorna ser jättehärliga ut.... men här skulle det inte funka med två fällande labradortjejer. De fäller ju aldrig samtidigt heller =(
  Ha en fin fortsättning på kvällen!

  SvaraRadera
 2. Filtade tofflor kära granne de e klart att vi ska göra sådana vi som jar så kalla golv. Fundera på färg, enfärgat eller milerat (felstavat????) jag fixar de.

  SvaraRadera
 3. Majsan, Maria Wine diktade en gång om att en ädelsten ibland förblir vackrast om man väljer att inte äga den, men hon formulerade sig förstås mer poetiskt än så.

  Lotta, du är min "garnängel"!

  SvaraRadera
 4. Härliga inspirationsbilder - jag bara njuter av att se =)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hittade precis hit till din trevliga blogg! Tittar gärna in igen... :)

  Ha en trevlig kväll!
  /Hedvig

  Ps. Härlig inpiration på bilderna!

  SvaraRadera
 6. Alexandra, det finns ju hur mycket fint som helst. Och man kan "bläddra" bland alla sidor hur som helst utan att skämmas, för man sitter hemma vid sin egen dator och surfar runt och det är liksom inte "köptvång". Men visst kliar det i fingrarna!

  SvaraRadera
 7. Hedvig, kul att du hittade hit och tack för kommentar.

  SvaraRadera
 8. Alldeles rätt Eva, vi bor i Fbg båda två. Jag brukar vara på samma stickcafé som din granne. Väldigt fina inspirationsbilder, särskilt den gröna halskragen och västen gillade jag.
  Labrapoodle ?? den rasen har jag aldrig hört talas om, spännande.
  Anita

  SvaraRadera
 9. så kjekt å lese at du ville kjøpe vinger for pengerna;) og komme helt til Bergen for å hilse på;) Her lig sang du referer til Eva, og takk for hyggelig hilsn inne hos meg.

  Håper fingrene dine har lyst å strikke litt i morgen da:))

  SvaraRadera
 10. Att få komma till Bergen och träffa dig och se allt det fina du har omkring dig vore ett nöje, Anita. En riktigt, riktigt fin helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 11. De filtade tofflorna är ju bara sååå fina. Såna vill jag oxå ha!
  Hoppas fingrarna är bättre. Vet precis vad du pratar om, då jag lever med en man med värk....

  Ha en skön helg

  SvaraRadera