11 november 2010

22. Nybakat och fusksockor!

Nu är snart den andra sockan färdig och jag är nöjd med resultatet.  Om jag ska vara riktigt ärlig är det "fusksockar", för jag har stickat fel utan att rätta till det. Och ränderna hamnade lite hur som helst, men asymmetri är roligare än symmetri.

Nästa par ska jag sticka rätt, jag ska slaviskt följa mönstret så det blir idealsockar istället fusksockar. Om inte annat så för att hedra hantverket och alla kvinnor som stickat sockar i århundraden, årtusenden. 

Heter det förresten sockor eller sockar? Sockor känns bra i munnen. Det gör socker också! 

Nybakat bröd, fortfarande ugnsvarmt och med smör på känns verkligen bra i munnen.
Jag brukar ha i nötkärnor och pumpafrön. Ibland har jag i några matskedar psylliumfrön, av det blir en härlig konstistens. Och därutöver det vanliga: salt, sirap och brödkryddor.


Idag kom det en elräkning från bostadsbolaget. Den smakar inte gott, bara surt. Förra vinterns stränga kyla + iskalla golv ska betalas nu - inte alls roligt!

Jag önskar jag hade en öppen spis, kakelugn eller kamin. Brasan i datorn sprakar, men den varken luktar eller värmer.   http://www.brasan.nu/

Fina Fiddeliten

6 kommentarer:

 1. Att ränderna kommer lite olika ger ju bara en mer personlig prägel över sockarna/sockorna =) Satt och funderade över precis samma sak härom kvällen.... heter det sockor eller sockar. Jag säger sockar, men skriver nog oftast sockor. Varför? Ingen aning.
  Härligt med saftigt, nybakat bröd.... mindre härligt med saftig elräkning.
  Ikväll ser vi fram emot fredagsmys =)

  SvaraRadera
 2. Alla sockar ska vara personliga, eller hur? Mina par är alltid väldigt omaka både till storlek och hur färgen kommer.http://www.sprakradet.se/GetDoc?meta_id=1950

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte visst för snabbt. Länken är till Språkrådet, angående sockor/sockar. Vad jag blev hungrig (klockan är 6.19) när jag såg ditt härliga bröd!

  SvaraRadera
 4. Socka, sockan, sockor, sockorna ska det vara. Tack, Maria!

  SvaraRadera
 5. Tusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg:) Tror nok de fleste kler en slik kjole:)

  Nybakt brød er jo det beste i verden:)) med masse smør nam nam:)

  Her i Norge heter det sokker:)

  Ha en fortsatt flott helg Eva!

  SvaraRadera
 6. Sockor eller sockar spela ingen roll huvudsaken att dom värmer. Har jag blivit gammal eller är har jag fel på uppvärmningen i min lägenhet? Sover med hemmastickade strumpor.

  SvaraRadera