14 november 2010

23. Idag ska jag inte sticka!


Så tänker jag i alla fall just nu. Ingen stickning idag! Eller i alla fall inte till att börja med...

Man blir ju så lätt sittandes och tiden rinner bara iväg och rätt som det är har hela dagen gått, och vad blev det av den förutom stickningen. Det kan ju faktiskt finnas annat att göra, också!

Skor, jackor, mössor, hattar, vantar, halsdukar, regnkläder, paraply, hundkoppel, bajspåsar, klösbräda och en hel del annat ska rymmas i en minihall. Det blir trångt!  Idag ska det bli mindre trångt. Så är det i alla fall tänkt! 

I det stora hela kan jag bara se fördelar med att bo i en etta. Så säger en av systrarna också, men hon har hur mycket garderober som helst plus en stor klädkammare. Jag har inget av det, och det är ett aber. Dessutom har hon en trappa ner till ett stort förråd, jag har två trappor upp till ett pyttelitet förråd. DET ÄR INTE RÄTTVIST!

Inte min klädkammare
För några decennier sedan var trångboddhet ett nödvändigt ont. Det var arbetarklassen som var trångbodd, och där barnkullarna var stora var det inte mycket yta att gå på när alla gått och lagt sig för natten. Att läsa läxorna ostört var helt omöjligt, att hålla sig ren från löss var lika svårt. 

Idag sägs det att trångboddheten är självvald och därför kallas det inte längre för trångboddhet eftersom det förknippas med något fult, idag heter det COMPACT LIVING och är inte det minsta skämmigt utan egentligen bara hipp. 

Men jag känner mig inte särskilt hipp, inte särskilt trångbodd heller, bortsett från trängseln i pyttehallen. Problemet är bara att det är så lätt att flytta på trängseln, från ett hörn till ett annat, så nu gäller det att vara otroooligt rationell och organisatorisk - och det är man ju...inte...

7 kommentarer:

 1. Jag bor också i en etta och känner alltför väl igen mig.

  SvaraRadera
 2. Det går sakta framåt. Och det blir rymligare och ljusare och renare och fräschare. Men kattklöseriet åker i soptunnan, Frasse får vänja sig vid ett annat klös. Fidde vägrar allt som är avsett för klös och resten kan ni gissa? Grrr!

  SvaraRadera
 3. http://domkallarmighannes.blogspot.com/2010/11/fragestund.html
  Frågestund på bloggen!
  Ställ en fråga och bli länkad:)

  SvaraRadera
 4. Oj vad många snygga mössor du gjort, vackra katter vad är det för ras frågar en icke kattmänniska som inte kan skilja på bondkatt och raskatter utom dom allra vanligast typ birma norskskogskatt:)) Det är sk europeiskbison eller vinsent på bilderna på min blogg. Lycka till med röjningen och ha en fortsatt dag. Anta

  SvaraRadera
 5. Anta, mina katter är orientaler. Röjningen gjorde skillnad, härligt! Tänk om nyordningen kunde bestå!

  SvaraRadera
 6. otroligt snygga katter, ursäkta stavningen Visenter är det inte vinsent, har lärt mej under tiden jag arbetstränat i parken att Visenter härstammar från östra europa och var utrotningshotade men nu finns det några nationalparker där de får leva vilt och det finns några avelsparker både i svergie och europa som föder upp Visenter som ska släppas fria i olika nationalparker. Parken i Avesta har funnits sedan 40-talet men jag har aldrig varit dit tidigare, snacka om hemmablind.

  SvaraRadera
 7. Härligt när man får ordning på kaoset! Man behöver inte ha trångt för att få det rörigt!
  Mannen och jag har röjt hela helgen och plötsligt, så syntes golvet i klädkammaren! Herre gud vad grejer som jag inte hade en aning om att de fanns?!
  Hopppas din ordning består....

  SvaraRadera