7 november 2010

20. Att blogga är också att skapa

Jag måste vila i städandet, benen kräver det. Men sitta sysslolös går ju inte an, eller det gör det väl visst, men det passar inte mig. 

Att blogga är också att skapa, och skapa bör man annars dör man... Ja, det kan faktiskt vara sant för människan är en kreativ varelse. Att människan är kreativ är definitivt sant, det är bara att se sig omkring. Sedan kan man ju vara kreativ på ont och gott. Att sticka och virka är gott så länge man inte spetsar någon stackare med stickorna.

I går var jag på Loppis och inhandlade följande: storstickor 10 kr, strumpstickor 10 kr, knappar 10 kr och nålar 10 kr (plus en burk med bondkakor för 20 kr som jag åt upp så fort jag kom hem).
Och tack vare storstickorna kunde jag sticka halsduken till mössan och nu är det klart att ge bort!

Tösabiten som ska ha den ska vara varm om hals och huvud, inte minst när det promeneras längs havet vid Apelviken när nordan-vindarna ligger på. Brr!

Och strumpstickorna låg där och frestade mig tills jag inte kunde låta bli, och det tjorvade till sig direkt. Hur förbinda alla stickorna så de liksom hamnade rätt?

Tack och lov är det inte många meter till Lotta och hon fick hjälpa mig. Det visade sig att strump-stickorna var för grova  och det slutade med att jag vände hemåt med andra stickor, och nya nystan. Och nu jädrar anamma! Som vanligt kör jag utan mönster, men det blir nog svårt när det är häldags! 

KOLLA IN DE HÄR STRUMPORNA! >>

I natt gäller det! Jag är med i Skogsflickans utlottning av garn, ska det bli jag...

Och så avslutar jag med en bild på min fina "vad det nu är", novemberkaktus kanske. Hur som helst, den blommar ett par gånger per år och då gör den det med besked!5 kommentarer:

 1. Det ska bli spännande att se de färdiga sockarna!

  SvaraRadera
 2. Man blir glad av dina färgglada sockar! Utan mönster... dit har jag inte kommit ännu.
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Det var något med stickor och garn som inte kändes bra, liksom lite obekvämt. Nu har jag trästickor och ullgarn och nu känns det bra och bekvämt!

  SvaraRadera
 4. Vårda din hjälpsamma granne väl! Sådana växer inte på träd.
  Gillar också trästickor. Köpte mitt set för sådär 20 år sen.... Nr4 har jag fått köpa nya.
  Men jag gillar även plaststickorna, de är lika lätta som trä. Har precis inhandlat Knit Pro acrylic rundstickeset! Återkommer med info om användarvänlighet!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Siv, jag tycker vi tar hand om varann på ett bra sätt. Bättre granne kan jag inte få. Men jag kan inte ta i för mycket för Lotta läser säkert det här och hon får ju inte spricka för då har jag ju ingen Lotta längre.

  SvaraRadera