5 november 2010

19. Alla dessa mössor

 En för varje dag, eller hur tänker jag? 
Tänker inte alls, tycker bara det är så roligt.  

Den blå pottan blev faktiskt riktigt fin. Den är finare i verkligheten än på bilden. Jag fick inte riktigt till det med kameran. Blombladen korvar till sig lite för mycket, kanske kan man stryka lite eller sy fast dom med några stygn utan att de ligger an för mycket mot mössan.

Hur man virkar så man får ränder som på pottorna till vänster måste jag lista ut, och hur man för övrigt gör för att de ska bli som på bilden till vänster, måste jag också lista ut.

Eller är den stickad, nej det är den väl ändå inte...Frost Design gör sådana här byttor >>>
och en sådan skulle jag vilja vända upp och ner på och använda som mössa, utan handtag förstås. 

Jag får ta hjälp av grannen Lotta, hon vet kanske hur man gör. Det jag inte kan, det lär jag mig av Lotta.

Hon har till och med fått mig att sticka koftärmar med strumpstickor. Det är inte lätt inte, men vem har sagt att det ska vara det. Minnet från syslöjdens tumvantar har i alla fall bleknat något, så illa som jag mindes att det var ÄR DET INTE!

Nästa gång det är dags att sticka en pinne kanske jag kan göra det alldeles själv, men den här pinnen har Lotta gjort åt mig.


Men så finns det också något som heter I-cord, har jag fått veta... Men det får vänta, för nu ska jag lägga mig i soffan och vila de trötta städerske-benen. Korsord, kaffe, filt, katter och hund, trångt och mysigt!

4 kommentarer:

 1. Snygga hattar =) & den blå/grå-mössan, stor vill-ha-faktor!! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Pottan som du vill vända upp och ner på ska vi all se till att få gjord men då ska jag ha den som blomkruka.

  SvaraRadera
 3. Jag visste väl det - att du skulle veta hur man gör. Potta som mössa eller kruka, mössa som potta eller kruka - det blir liksom vad man gör det till!

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt!Särskilt den blåa.

  SvaraRadera