20 oktober 2010

10. Mössor

Hålla huvudet kallt är inget för mig. Varmt ska det vara när det snålblåser vid havet. Och det gör det nära nog varje dag vintertid.

Det här är min snälla taliban-mössa, den ska bara fodras för den sticks något alldeles förfärligt. Men det var ett härligt garn att sticka i!


Jag har stickat utan mönster, jag fick gå lite på känn, som det heter.Mössan till höger är lite mjukare. Jag har redan fäst trådar och sytt ihop den, annars skulle jag nog repa upp den och göra den lite annorlunda. Men till vardags får den duga, med en liten pinne på toppen! 

Gråhåriga ladies behöver lite färg för att det ska spraka! Och här brinner det ju nästan >

Lotta, min goda granne, har sytt ihop min lila kofta. Nu ska jag leta efter tre knappar som passar till.  Men även den blir nog lite stickig. Kanske den går att sälja för garnkostnaden - den ÄR välstickad!


Garn ska helst vara mjukt som den lenaste kattpälsen. De ska vara mjuka och lena som  Frasse och Fidde.

Torsdag 21 oktober

I morse, så där vid halvnio-tiden var det -4,3 gr kallt och då är det ännu kallar eftersom termometern sitter lite väl skyddad. 


Fidde ville ut och kissa, men vände vid altandörren. 
Brr, så kallt, mjauade han och gick in och satte sig på lådan. 

Stora Frasse tycker det är läskigt att sitta ute. 
Tänk om det kommer något otäck hund precis när jag satt mig, mjauar han, och ser alldeles förskräckt ut vid blotta tanken.

I natt har nog frosten tagit min dubbla petunia.  Den har hängt med sedan tidig sommar. Det är den blomma som prunkat mest i sommar. Farväl, du sköna och väldoftande Petunia!


6 kommentarer:

 1. Oj så duktig du är och va fina katter!!
  Ha det bra..Kramizar från norr!!

  SvaraRadera
 2. Grannen din. Wow vad jag gillar dina mössor. Äntligen har jag hittat en som jag gillar, den gröna,fast jag tror jag vill ha den i lila eller blå färger.Tack Eva.

  SvaraRadera
 3. Utan Lotta hade det inte blivit något stickat eller virkat alls.

  Du passar jättebra i just den, Lotta. När du är klar med den kan vi gå med högburet huvud båda två. Två stolta stickerskor.

  SvaraRadera
 4. Tack Smurfhäxan. Jag kan mer än jag trodde och det är ju bättre än tvärtom. För jag tycker att det är tvärtom oftare.

  Katter är ett måste...om man kan ha förstås!

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara mössor och i enormt vackra färger.Hoppas du fortsätter att stick.Sedan är du ju jätteduktig på att ta inspirerande bilder. Lycka till i blogg världen. // Kerstin

  SvaraRadera
 6. Kerstin, tack för besöket. Det är roligt att komponera, såväl med garner som med bilder.

  SvaraRadera