11 september 2014

Vinda garn

Hur många gånger vindade man inte garn åt mamma när man var barn? Ibland fick man själv vara en, kan väl inte påstå att det var det bästa nöjet man visste!
 Och inte är det roligt nu heller, men härvor har man ingen nytta av!
Murrigt värre blev det här! Trodde det skulle bli snyggt, men det ska ju inte smälta in utan bryta av. Ibland tänker man helt fel, eller är det bara jag som råkar ut för det?

Letade efter den lilla svarta på GeKås utan resultat, man är ju inte trettiofem längre och när jag mäter omfånget är jag stor. I alla fall för det där som kallas figurnära.

Detta märkliga fenomen; att handla "på Ullared" som många säger. Butiken, köpcentrat, arenan, colosseum eller vad man nu ska kalla det, blir bara större och större, gigantiskt. Alldeles för stort! I alla fall alldeles för stort för mig som gillar de små formaten rent socialt. Och så är det det där med att allt bygger på köpa, köpa, köpa, som det ju gör på sådana ställen av naturliga skäl. Jag gillar inte vibbarna! Men det är som att gå in i en garnaffär, det är lögn i helsicke att gå ut tomhänt. Och det där lilla som man krafsat ihop i varukorgen kräver alltid sin slant.


 
Men den som vet vad den vill ha kan verkligen fynda, det är då ett som är säkert och DÄR FINNS ALLT, där "på Ullared".

Och så en bild på en hund!
TJO!

3 kommentarer:

 1. Nog har man hjälpt till med att få härvor till nystan, när man var barn! Nu har jag en nystvinda OCH en "nystmaskin", så nu klarar jag allt på egen hand!
  Ullared, får mig att rysa! Men min erfarenhet av stället går tillbaka till mitten av 80-talet, när man stod 2 timmar i kö för att få komma in! Lovade mig själv att det var första och sista gången jag var där. Och faktiskt har jag hållit det löftet! Snacka om tjurskallighet..... (men så är jag ju en "oxe")
  Sticka nu en ny sjal av det lila garnet, så kommer det att sticka ut!
  Ha de'!

  SvaraRadera
 2. hihi, är det så man eliminerar mannen ♥

  SvaraRadera
 3. Men du om du inte är nöjd med sjalen kan du väl fiffa till den med en färgglad kant t.ex. röd ;-)
  Ullared har jag bara hört talas om och jag tror att jag kommer att undvika det stället. Äldste sonens sambo har varit där två gånger med väninnor och hon har kommit hem lyrisk över alla fynd ;-))

  SvaraRadera