22 september 2014

Tjaaa!

Faktum är att jag börjar bli ordentligt less på att sticka/virka. Nu har jag gjort det i några år och det känns som jag är färdig.
När det till och med är tråkigt att sticka strumpor (för att inte tala om de förbaskade skaften) är det nog ett tecken på att det behövs förnyelse inom "skaparbranschen". Men kan jag inte komma på något annat så kan det i alla fall kännas meningsfullt att sticka för Hjälpstickan.

Tjaaa, vad ska man tycka om Salamander...
Salamander, en belgisk thriller i sex delar som handlar om maktkåta män. Och det känns som den vore gjord på en annan planet och ändå bara ett stenkast härifrån med dagens världsmått.  Är den bra? Kanske det om det inte vore för de märkliga kulturyttringar och då tänker jag mest på de mellanmänskliga som känns så totalt främmande. 

Mer geografiskt långväga produktioner med helt andra seder och bruk kan göra mig betydligt mer delaktig än vad Salamander gör. Det är märkligt! Och jag tänker, är det bara jag som upplever det så här! Dessutom så gräsligt fula och opersonliga miljöer.  Det senare; precis som jag själv upplevt det i Bryssel de gånger jag varit där på konferenser.

För andra gången får jag ge upp Leopold Brunners bok Den ofrivillige soldaten. Jag tänkte att jag kanske förra gången jag försökte hade någon slags formsvacka. Men nej, som ljudbok fungerar den inte alls för mig. Men förr eller senare ska jag läsa den "på riktigt"!
Idag bet det i kinderna på morgonpromenaden. Första kalla dagen vill jag nog påstå. Öron och händer trivdes inte. Så nu blir det till att plocka fram ur högarna. På lilla täppan omplanteras det för fullt. Växterna blir allt större för vart år som går och skymmer andra och det är dags för en omdisponering.


4 kommentarer:

 1. men oj.....less på sticket, men lusten kanske kommer tillbaka?! Kanske det är bra att jag håller på som jag gör då - än med det ena och än med det andra, för jag känner mig ju inte splittrad eller stressad av det.....bara kul.
  Vilken tur apropå serien då att jag aldrig tittat på den. Är ju litet "dålig" med det där att titta på TV. Läst har jag däremot gjort - massor nu igen, men inte den där boken.

  SvaraRadera
 2. Hej Eva.
  Skulle vilja sätta igång med något skapande men vet inte med vad. Har en massa garnnystan som det skulle kunna bli något av. Jag sitter och glor på dumburken men finner inget nöje med det heller.
  Här är dimmigt och grått ute och det regnar emellanåt. Det är väl bara att vänta att det börjar snöa snart.
  Hälsningar från mig
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 3. Jag slängde ut "dumburken" för flera år sedan - ett mycket bra beslut. Man måste hitta något som förnöjer annars blir det för trist, du hittar det nog om du söker.
  Hälsar
  Eva

  SvaraRadera
 4. min moster stickade, eller virkade mest, till och med toasitsen... allt.

  SvaraRadera