7 augusti 2014

Broidery Therapi


Lite synd på en så vacker linneduk, men något måste man göra under parasollet som knappast skyddat mot hettan. När jag sitter där med nål och tråd, vilket ju bara är så roligt, undrar jag: Kommer broderiet att få en ny renässans och i sådana fall i vilken form? Kanske inte alls i den traditionella stilen utan något helt annat och det låter riktigt spännande! Men jag fortsätter besatt av just det jag håller på med! Den här duken kommer nog att dyka upp fler gånger :-)

Besatt kan man också bli av quiz-appar (quizz/quisz eller hur det nu stavas). Jag vet det av egen erfarenhet. Det är lite som med det där Tretis-spelet som ungarna kom hem med. Man bara satt där, halvlåg, låg och spelade som en tok. 
Det här är riktigt roligt OCH allmänbildande OM man kommer ihåg frågorna OCH svaren! Man kan spela mot andra på nätet och här märker man om den man spelar mot är ung eller gammal. Klassikerna klarar jag för det mesta men poppis-frågorna mycket sällan. Flaggorna är inte min grej, kan jag ju erkänna!

Den här token är besatt av kaniner. Igår körde han ett race på badstugeområdet där det är överbefolkat av just sådana gnagare. Tur att folk har överseende. Hundägare på stugområdet har haft problem med att hålla sina hundar denna sommaren när det varit kanininvasion.
Men visst märker man att säsongen börjar närma sig sitt slut. Många stugor är redan igenbommade och FULLT-skylten på campingen är borta. Å ena sidan en aning vemodigt, å andra sidan inte särskilt trist, för nu närmar vi oss min absoluta favoritårstid. Och medan man suttit och svettats under parasollet har den stukade foten återhämtat sig, i höst blir det till att ge sig ut i skogen!
 Vildvin - bild från förra hösten!

11 kommentarer:

 1. Duken blir jättefin! Jag tycker att broderiet redan är inne i en renässans. :)

  Det är kul med sådana där spel, själv är jag fast i Quizkampen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hedvig, kanske är det så även om jag själv inte märkt av det särskilt mycket. Quizkampen, är det en app?

   Radera
 2. Det måste kännas skönt att foten är bra igen :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cicci, två fötter är nästan nödvändigt för skogsvandringar!

   Radera
 3. det traditionella kan vara lite tråkig, men jag har sett mycket rolig fritt broderi (för mej var det en plåga i skolan, för läraren sprättade upp, fast jag gjorde så gott jag kunde. Synd)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag/vi är tillhör den generationen som fick nog av broderat, både i syslöjden och på annat håll. Jag gillar också det fria broderiet, finns mycket tokroliga broderade saker.

   Radera
  2. jag säger bara skånskt yllebroderi! jag var ganska usel i slöjden, men bottensömmar gick bra.

   Radera
 4. Vilka fina broderier du gör!
  Jag tittar in lie då och då, när internetet fungerar! Men oftast är det ingen idé att försöka kommentera. Men idag är vi i civiliserade trakter och det trådlösa fungerar!
  Vila foten ordentligt och glöm inte kängorna när du traskar ut i skogen!
  Kram.

  SvaraRadera
 5. Åh så härligt med nån mer som föredrar hösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla årstider har väl sin charm, men efter en hektisk sommar då det ska hända så mycket ( i alla fall verkar de flesta tycka det) är et skönt att kunna dra sig tillbaka. Sitta inne och mysa om det är dåligt väder. Vara ute om vädret är bättre, och andas in den höga friska luften och njuta av den vackra naturen.
   Hälsar
   Eva Höstmänniska

   Radera
 6. Ja broderiet har kommit för att stanna. Alla kurser som på minsta vis handlar om broderi blir fulltecknade väldigt snabbt så det gäller att hänga "på låset"....ja eller mailet och anmäla sig snabbt. Jag har själv redan anmält mig till tre olika broderikurshelger.
  Det är klart att woffs ska ha något kul att göra också och inte bara du med ditt broderi ;-))))
  Nu är jag inne på min sista och femte semestervecka. Huvvaligen att återvända till storstaden och ekorrhjulet. Tur att det bara är två år kvar att jobba!! :-)))))

  SvaraRadera