5 april 2014

Kalinka, Katarsis, Karibien

Kalinkagarnet, jordfärg, färdig sjal, nöjd, mycket nöjd till och med. Kalinkagarnet är det bästa lingarn jag hittills stickat i så det får det bli mer av.
Mesar, pesar, trastar, starar, duvor och en drös med orädda vildkaniner (Anjohunden slickar sig om munnen). Och så en Hacke Hackspett som sätter igång med sin trumvirvel. Hjärtat tar små glädjeskutt, jag känner som en slags katarsis strömma som en liten vårbäck i kroppen. 
Men paret som huserar här är jag lite ängslig för. Kan man bygga ett skatbo i en tät gran (områdets julgran). Jag håller tummarna, är säkert deras första bo och av erfarenheter blir även skatan vis.

Bridget Jones Mad about The Boy av Helen Fielding. Helt jädrans uppskruvad, ska jag sitta på altanen och lyssna på den här kan jag bli omyndigförklarad för jag tjuter till och från av skratt. 
Så befriande att få skratta när man å andra sidan kan bli helt jävla galen på de där förbannade (måste svära) riskkapitalisterna som sitter och gottar sig åt månadslöner på flera miljoner medan skola, vård och omsorg är i behov av mer pengar för att kunna driva en kvalitetssäkrad verksamhet. 


Åt var och en efter behov. Jag behöver en rejäl barre vid havet, en egen brygga med två stora båtar (motor och segel), en alphydda i St Tropez, en tjusig takvåning på Manhattan, en häftig bungalow i Karibien. Har jag glömt något, ja det har jag säkert. 

Åt var och en efter behov.
Ja, hur kunde jag, behöver ju ett fett konto på Caymanöarna. Och så förstås en butler eller flera!

2 kommentarer:

 1. Det där skatboet ser inte så stabilt ut!! Som sagt de lär nog bli visa av erfarenhet!
  Anders De La Motte har jag i öronen emellanåt, Memorandom. Gillade hans serie som började med [Geim].Men de har jag läst i pappersform. Hoppas den nya serien blir lika hissnande.
  Trevlig helg, önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Uj uj när det börjar blåsa då blir det inte roligt för ägg/ungar!
  Ja man kan undra hur bankdirektörer och andra direktörer är värde så mycket guld! Dessutom är det vi arbetare som betalar därför deras löner och vi kan inte trixa med våra deklarationer för att slippa undan med skatten......fy fanken inte värt att bli på dåligt humör nu för det hjälper baske mej inte!
  Ha fortsatt skön helg!

  SvaraRadera