6 mars 2014

Gult är fult, eller...

För första gången i hela mitt långa liv har jag nu gula gardiner i köket. Det kunde jag väl aldrig tro och jag är dessutom helnöjd! Resten av köket går i rosa/röda färger och det är läckert ihop med den gula nyansen. För det är ju en fråga om nyanser och dessa är inte "kycklinggula" utan mörkare.
Jag föll pladask på Indiska häromdagen, bildligt talat alltså, kunde inte låta bli att ta med dom hem.  Jag stupar inte rent bokstavligt så ofta numera, sedan jag fick en ny höft, även om det är lite vingligt till och från. Höstens och vinterns stormar tvättades bort från rutorna så nu ser jag ut också, i alla fall i köket. 

Och jag som skulle satsa på kärleksnoveller i veckotidningar...
Bildkälla
Men jag inser att jag inte klarar av präktiga pekoraler, de gör mig lätt illamående. Så shute it, baby, eller go for it eller vad tusan det nu heter. Ju mer eländes elände desto mer dramatik!
Jag stickar tröjor till barn som fryser. De ska vara i akrylgarn så att de är lätta att tvätta. Visst är det roligare att sticka i naturgarn, men det finns akrylgarner som är riktigt behagliga att sticka i. 
Tjolahopp!


2 kommentarer:

 1. Vist är det märkligt det där med färger! Helt plötsligt så dyker det upp en färg i huset som aldrig trodde skulle komma innanför dörrarna.
  Snygg är den din gardin!
  Jag har också trillat dit och budat hem ett orangefärgat garn från Tradera! Jag som inte ens gillar orange! Men det här garnet tilltalade mig och tillsammans med ett gult (ingen favvofärg precis) blir det nog en fin sjal!
  Som det kan gå!!
  Fyrbeningarna ser ut att vara vårtrötta de också!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja jisses du! När jag var singel en kort period i mitt liv hade jag mörkgula (ser ut som din gardinfärg) väggar i sovrummet och till det rosa gardiner. Om vi säger som så - det har jag inte längre ;-)
  Förstår att du gör en insats med din stickning.

  SvaraRadera