20 februari 2014

Skit i Luther - Listen to your heart

Idag har jag sagt ja till mig själv och nej till annat och när jag gjorde det blev det liksom lättare, jag lyfte lite...

Den här tiden på året är min värsta tid, för andra är värsta-tiden en helt annan, kanske på hösten som jag gillar mest eller till och med en sommarmånad. Det där rår man inte över, det är inre betingelser som styr. 

Bildkälla

De där transmittorsubstanserna och synapserna och allt vad det nu heter gör vad de vill med oss när de trögar; ger oss värk, illamående, oro, tungsinthet, nedstämdhet, otrivsel och i värsta fall svår ångest. Jag är nog inte riktigt där, men den där förbaskade tröttheten som inte går att sova bort, den där tröttheten som gör att man måste välja bort för att prioritera sig själv den är på ingång. Så idag är jag hemma och bloggar trygg mellan mina väggar och det känns bra, jag gjorde rätt. Skit i Luthers stränghet, listen to your heart!

När jag stickade min första sjal blev jag förskräckt över snibbarnas längd, men nu är jag glad över att de blev som de blev. 

Snibbarna gör sjalen roligare, tuffare och jag använder den flitigt. Den andra sjalen blev så liten och fjuttig. Så ett tips, satsa på snibbarna och du får något mer än en sjal, en SJAL med stuk!
 

Nu har jag börjat lyssna på en ljudbok som gör mig alldeles förfärad,  men jag ska igenom den för att den är viktig. Lena Sundström har skrivit en slags dramadokumentär om de två egyptier som förvisades från Sverige till det land de flytt ifrån med hjälp av CIA. Alltså Sverige tar som land hjälp av CIA!


Detta hände 2001 i samma veva som jag låg på Sahlgrenska för en stamcellstrans-plantation och jag var inte i skick att följa händelsen. Nu gör jag det och det är en förfärlig historia, en grym historia och jag skäms, fan i mig vad jag skäms å Sveriges vägnar.  Spår är inte fiktion, Spår är dokumentär. Hur i helsicke kan sådant ske, här!
Vänner

5 kommentarer:

 1. Det gjorde du rätt i, att stanna hemma och vila upp dig. Känner några stycken, som precis som du har det tungt på våren. Vanligare än man tror! Annars är det väl höstdepp som man hör mest om.
  Sjalen ser spännande ut! Och de där två vännerna ser ut att ha det gott!
  Simma lugnt!

  SvaraRadera
 2. Kul att du tittade in och lämnade ett spår i min blogg.
  Ledig idag och ute är det gråtrit.
  Boken du läser, ja den är förskräcklig - att sådant sker här i landet.

  SvaraRadera
 3. Det där med att känna sig nere det vet jag vad det vill säga.
  Varje vår och höst kommer det som ett brev på posten.
  Det är bara att lära sig att leva med eländet. Ibland önskar man sig så långt bort som man kan komma.
  Här är det snöslask i dag.
  Jag känner av min MS idag. Jag har fönstret öppet så det borde kännas kallt drag utifrån men så är det inte. Det är en brännande känsla i båda benen. Jag vet det sedan tidigare att detta hör till Min MS. Inget att göra åt. Man får acceptera det hela.
  Nu önskar jag dig en avkopplande helg.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 4. Margit, acceptera, stå ut, göra det bästa av det, försöka gilla läget... Det fungerar ibland och ibland inte, men vad annat göra. Må så gott det går!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Kramen Gun!

  psttt---snygga snibbar!

  SvaraRadera