20 januari 2014

Vitt

För ganska exakt ett år sedan stod jag på skidorna i ett lika vitt landskap som det vi har nu, men då var det vindstilla och det var rena rama njutningen att glida fram, nästan så man var tyngdlös!

bildkälla
Nu vill inte blåsten ge med sig, vinden pinar dag ut och dag in, endera det regnar eller snöar. Vinden är kall och isig och lägger snön i drivor och på sina ställen är det barmark. Inte får man lust att spänna på sig skidorna då inte! Föräldrar kämpar i snålblåsten med sina ungar som vill åka pulka men det blir inga långa stunder, både små och stora huttrar i de starka vindbyarna. 
De här två krabaterna stannar gärna inne!
Men vackert är det ute! 
Och ljusare blir det med det vita!


Det går trögt med stickandet, vet inte riktigt vad jag ska göra... Men, medan man funderar på vad man ska göra kan man slå sig ner och sjunga en visa, som Nalle Puh!

Nu vankas det stora årsbokslutet i Region Halland, som förtroendevald revisor är det MYCKET att gå igenom. Och som vanligt är personal-kostnaderna en stor tung post i en ansträngd ekonomi!  Det är alltid personalen, med sina egna små ambitioner och drömmar, som är belastningen för ett företag, som Percy Nilegård, fiktiv management-konsult, brukar säga.

TJO FLÖJT!


2 kommentarer:

  1. Här blåser också rejäla isvindar! Jisses vad kallt det är i motvinden. Det blir inga längre promenader med hundarna, trots att de har täcken på! MEN, det är ju i alla fall inte lerigt och kladdigt...
    Ha de gott!

    SvaraRadera
  2. Ja burr är det ute och då är det tur att titta på de fyrbenta vännerna som visar litet kärlek mot varandra! Så söta!
    Det är underligt det där med "personalfrågorna"......det har jag en hel del tankar om, men inte här synligt, man vet ju aldrig vem som läser ens ord ;-))

    SvaraRadera