25 januari 2014

Funderar lite...

Tomas Gunnarsson har en facebooksida där han säger många tänkvärda saker eller citerar andras tänkvärdheter. Idag har jag gått och funderat på ett som dök upp häromdagen, som började: 

Att säga nej till andra 
för att säga ja till sig själv.

Och jag samspråkade med mig själv! Att säga nej till andra och ja till sig själv är inte alltid det enklaste av val, fast det kanske borde vara det. Men om man vänder på det och säger ja till andra och nej till sig själv, blir det rätt grymt. 

Att säga nej till andra 
för att säga ja till sig själv.

Men samtidigt, många gånger kan man säga ja både till andra och sig själv utan att konflikt uppstår och då är allt väl! Det är när man måste välja det kan bli svårt. Att själv försaka något viktigt som till exempel ens eget liv i någon slags altruistisk anda kan ju verka herkuliskt. Bara man inte gör det för att andra ska stå i någon slags evig tacksamhet till en är det väl okej. 


Man behöver ingen egen anledning 
för att hjälpa andra människor!

Ett tack är ett tack för något och inte en skuld som aldrig någonsin ska glömmas. För det senare betyder ju att man gör något för en annan men inte för den personens skull utan för ens egna snöda vinning. Hua!

Med åren blir det allt lättare att välja. Efter en svår sjukdom tog det många år innan jag kunde acceptera att jag själv gång efter annan sa nej, för att säga ja till mig själv - men det går att säga nej till andra och ja till sig själv utan att för den skull vara egoistisk, självupptagen och okänslig.


Det tog några år, men nu är i alla fall en sittdyna klar.Och tänka sig, varje gång jag börjar en Oates tänker jag, varför gör jag inte detta oftare. Hon är ju bara för bra!TJO FLÖJT!

4 kommentarer:

 1. ÄH, du är ju bara för go' med dina fuderingar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tänka till lite kräver sin ansträngning och ibland kommer det ut något bra av det, ibland ingenting :-)

   Radera
 2. Tankeväckande ord och jag har blivit mycket bättre på att säga Nej....för att tänka på mig själv utan att vara egoist för det. Jag säger nej till människor som jag absolut inte mår bra av och de får tycka att jag är "mallig", men min egen själ är jag numera rädd om.
  Läckra färger i sittdynan...synd att den vackra försvinner under baken, men man sitter förstås inte jämt på den ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du säger det bättre, att inte vara mallig för att man är
   rädd om sig själv :-) Ja, kudden blev riktigt fin och tack och lov, man rör ju lite på sig ibland så man inte fastnar!

   Radera