16 september 2013

Regn och rusk

Nu tror jag baske mig att man kan kalla detta den riktigt första höstdagen! Regn och rusk och Anjo vill inte ut, han håller sig förmodligen in i det sista.
Krukrosen som jag grävde ner förra sommaren och skyddade med ett tjockt lager bark i vintras har nu blommat för andra gången i år. Visst blir man glad!

Efter den stora gallringen och omplanteringen har några av växterna börjat blomma, som till exempel den här Nejlikroten.
 Inte för att jag ser ut så här, inte ens känner mig som sådan, men sticka gör jag.
Nu stickar jag strumpor och ett par värmer redan fossingarna på det kalla golvet. Bilden har legat i datorn en tid och jag minns inte dess källa.

3 kommentarer:

 1. Hej Eva!
  Här har det regnat till tusen hos mig i dag. Jag tror banne mig att hösten är här.
  Jag fick en miniros av min man tidigare i sommar.
  Den blommade som bara den. Till slut så planterade jag om den i större kruka och som tack så satte den igång med en ny blomomgång. Det är inte mindre än nio nya knoppar i den. Jag har den ståendes på balkongen.
  En dag kom min man hem med en ny miniros. Den är det också en del knoppar i. Få se om den är lika duktig på att blomma som sin föregångare.
  Jag har en inglasad balkong så jag hoppas att jag ska klara dem ett tag till.
  Va fina bilder på dina blommor.
  Ha en skön dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inglasad balkong kan du skydda växter bättre än mig, men jag är glad när de klarar sig därute i jorden över vintern. Nio knoppar, det är inte illa, låter dom ovanligt många, NJUT!

   Radera
 2. Så söt ros!

  Förstår precis Anjo....ja jag behöver väl inte gå ut för behoven, men traska iväg till jobbet är inte kul i detta "nedvräkande" regn....drog ut på tiden i morse för jag trodde det skulle ge med sig litet grand. Man blir ju blöt fast man har paraply och regnjacka. Nu vräker det ner här i kväll.....fy 17 för i morgon. Jag vill helst dra täcket över huvudet och glömma bort att det är vardag!

  SvaraRadera