28 september 2013

Koftan är på liksom ullstrumporna!

Uppe med tuppen och konstaterar att det är 18,4 grader i köket och 19,2 i rummet (har bara ett). Och jag tänker, är detta en tillfällig köldknäpp eller... Solen är på väg upp på den himmel som i dagar varit blåblåblå - och då stiger även temperaturen inne, tack och lov! 
Det har blivit lite av en sport att inte röra strömbrytaren för rumsvärme så länge som möjligt på hösten. Inte för att jag sitter här och fryser, koftan är på liksom ullstrumporna! (och vantar har jag gott om för promenader med min fina hund). 
Men nu ryktas det att bostadsbolaget vilken dag som helst ska byta ut de trista elelementen till oljeelement, och då måste man väl ändå prova...

När det gäller stickningen är jag en tråkmåns, utmaningarna får vara av ringa karaktär för jag kombinerar stickning med lyssnande och då får det inte vara för krångligt.

Det är kanske dags att börja avyttra..
Falskspel av Philip Kerr är en deckare som utspelar sig i Berlin i mitten på 1930-talet. 
Om det inte vore för just det skulle jag nog inte fortsätta lyssna, men tiden och platsen och skildringen av dessa är mycket intressanta och ger det övriga innehållet en extra krydda.
Bryggkaffe!


4 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du åstadkommit.
  Jag har funderat länge på att jag skulle sticka mig ett par tubstrumpor men bara tänkt. Nu måste det nog bli av för det börjar bli en aning kallt om tassarna.
  Ha en skön Söndag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 2. Jisses vilken hög!
  Ja jag kanske inte ska säga så mycket - kasta sten i glashus ;-)

  SvaraRadera
 3. Det har blivit några stycken (halvvantar), ser jag!! Lagom stort arbete som blir fort färdigt. Jag kommer att sticka fler, jag också.
  Fördelen med hund är j att man kommer ut i naturen och får njuta av årstiderna!
  Ha de' fortsatt gott!

  SvaraRadera
 4. Ligger det några sockar i den där högen så kan du väl höra av dig? :-)

  SvaraRadera