25 september 2013

Hösten är här!

Jag började stavgå (med Anjo förstås) i tre grader plus, vantar och halsduk för att inte frysa. På vägen hem dröp svetten längs ryggen, och när jag kom hem visade termometern 20 grader - inte undra på!
Detta är Anjos första höst i det nordliga Europa, men han verkar gilla den lika mycket som matte. Det luktar ju så gott!
När solen belyser björkarna blir det guldpengar av höstlöven. Du underbara årstid! Och när solen strilar genom tallkronorna får björkarna silverstammar. Du underbara årstid! Vildvinet glöder som det vore satt i brand. Du underbara årstid!
När man väl kommit igång med att sticka i det entrådiga isländska ullgarnet är det riktigt roligt trots att det kändes väldig tunt till att börja med. 
Och nu har jag lyssnat klart på Korparna av Tomas Bannerhed och jag är överväldigad av språket trots den sorg och förtvivlan som genomsyrar boken. Nu måste jag byta genre till något mer lättsammare, varför inte Drottningen vänder blad av den prisbelönade Alan Bennet


No comments

7 kommentarer:

 1. Ja nu är det ett faktum att hösten är här. I natt hade vi bara 3 plusgrader ute USCH.
  I somras gnällde man över att det var för varmt nu är det tvärtom. Varför är vi människor aldrig nöjda.
  Nu önskar jag dig en skön dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är det så uschigt? Jag tycker om den friska, krispiga luften, jag njuter!

   Radera
 2. JAAA! Här är en till som gillar hösten! Äntligen den höga friska luften, som gör att man kan njuta av solen som värmer. (om man nu inte har för mycket kläder på sig!) Ha det gott!
  PS. Jag har svalt förtreten med bloggstrulet och fortsätter med nya tag.....

  SvaraRadera
 3. Jag kanske är lite gnällig av mig. Men jag tänker på att det blir halt och eländigt att vara ute och gå. På grund av att jag har MS så blir det då svårt att röra sig ute. Men jag erkänner att höst och vinter har sin fägring. I morse när jag vaknade så var det frost på marken. Nu skiner solen för fullt ute och det är jättefint.
  Ha en bra dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta var dag som den kommer och blir, bättre det än att ta ut halka och annat trist i förtid. Eller hur?
   Hjärtliga Hälsningar
   Eva

   Radera
 4. Härommorgonen när jag gick utanför dörren, så vände jag åter in och hämtade mina ullfingervantar. Attans så kallt det blev med en gång!

  Du ska se att Anjo kommer att gilla snö! Sonens waffs från Spanien är helt galen i snö - det har hon alltid varit fastän hon är liten och tunn och fryser som attans när det är riktigt kallt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också han kommer att tycka om snö och jag har två varma goa täcken att sätta på honom om det behövs!

   Radera