24 juni 2013

Med sommarsnuva bloggar jag!

Det mesta verkar ha kommit av sig!  Nej så ska jag väl inte säga, men det där med att sticka/virka, läsa/lyssna bok verkar ha placerat sig i utmarkerna. Jag har både ljudböcker och läsböcker som ligger och längre än så kommer de inte. Inte ens när vädret är grått och vått! 
Tänk att jag äntligen har Morfarsliljor i min lilla trädgård!
Regndropparna ligger där och vilar innan de faller till marken.

Men läst ska det bli, när andan faller på ser jag fram emot att ta del av P O Enquists nya, Liknelseboken. Jag tror att det är en av dessa böcker man bara inte kan vara utan.

SVT, den bästa teven i alla kategorier, och SVT Play som jag tittar på gav mig möjligheten att häromkvällen titta på dokumentären om Lars Lerin och hans Junior. Ett program om längtan efter kärleken och om den stora kärleken. 


Om Lars Lerin vore en bakelse skulle jag sluka den för att att den kan inte vara annat än underbart god. Jag älskar denne man platoniskt och på avstånd!

SVT visar en del BBC-serier/filmer som jag inte missar, Land Girls med flera. Den tyska serien Krigets Unga Hjärtan icke att förglömma. Se den på SVT Play!Ett otroligt bra skildring av fem unga i Berlin som 1941 håller en avskedsfest för bröderna Vilhelm och Friedhelm som ska till Östfronten.
Den tyska krigspropagandan har fått alla att tro att kriget ska bli kortvarigt och Vilhelm, Friedhelm, Grete, Viktor och Charlotte är säkra på att de snart ska ses igen. 

I lilla trädgården växer det men jag tycker blomningen är sen, kanske är jag för ivrig eller så beror det senvinterns ombytliga väder.
Klätterrosen eller buskrosen eller vad det nu är för ros dignar av knoppar och jag minns inte  vilken färg jag valde, förmodligen vitt eller rosa.
Och vad det är för märklig stockros jag planterat förstår jag då inte, den kanske växer till himlen och blommar för stjärnorna.

Och mullbärsträdet tar sig! 


TJO!

2 kommentarer:

  1. Åhhh har du åkt på sommarsnuvan som härjar. Det är många som blir "däckade" några dagar av den. Morfarsliljorna visst är det krolliljor? De är fina och jag har sådana, men liljebaggen är som attans på den, även om jag försöker hålla efter baggarna så lyckas de lägga ägg och larverna suger ut det göttaste innan jag ser det och tar bort larverna för hand.

    Filmen om Lars Lerin är helt makalöst otroligt bra! Vi var ju förbi hans galleri på Sandgrund i maj. Jag tycker han är enastående människa och konstnär.

    Ett mullbärsträd?! Oj oj då får du nog flytta det från planket för det blir stort det.

    SvaraRadera
  2. Vill önska dig en skön härlig helg!

    SvaraRadera