3 januari 2013

Geniet och Mulberry hat

Sean King och Michelle Maxvell är privatdetektiver. Michelle hamnar på en psykiatrisk klinik efter ett sammanbrott. Sean gör allt för att få henne frisk. Vad är det som gör Michelle så obalanserad? Sean får ett uppdrag medan Michelle ligger på sjukhus. Liksom i De sammansvurna hamnar läsaren i en miljö av CIA, FBI och andra av staten sanktionerade eller inte sanktionerade grupper/organisationer. Vem kan man lita på? verkar vara lika påtaglig här som i De sammansvurna. I Geniet finns en 11-årig flicka som spelar en viktig roll. 
Igår var det soffan i horisontalläge hela dagen, mådde inte alls bra. Det sägs att influensan är på väg med kraft men jag är ju vaccinerad....huahua! Medan jag låg där och mådde pyton och lyssnade på Geniet funderade jag på vad det är i Baldaccis författarskap som gör att jag gärna lyssnar. Egentligen är jag inte mycket för konspirerande CIA-agenter och andra mer eller mindre hjärntvättade tokstollar som går på order utan minsta ifrågasättande. Men David Baldacci skriver underhållande och undviker att göra alla till trista och förutsägbara schabloner (som det så lätt kan bli i den typen av litteratur). Allan Svensson läser bra!

Visst är hatten fin! Mulberry hat finns på ravelry. Jag stickade Snigelpottan i tvåtrådigt ullgarn men den blev alldeles för sladdrig. Här ska jag nog prova med ett annat garn.


TJO!

1 kommentar:

  1. Snygg är den! Hoppas den blir bra i ett annat garn. Kanske kan du testa med att ta dubbel 2-trådigt? Det beror ju på hur stickfastheten ska vara.

    SvaraRadera