26 december 2012

Lisa buk i soffan med handarbete och ljudbok

Ja, det är det man får göra efter julmaten. Stickkompisen Lotta hade virkat en sjal och jag ville också. Ville egentligen ha en röd, men jag hade en ljusgrå Linea-härva och satte igång.
Färgen är svår och måste kombineras med något färgstarkt eller raka motsatsen, något vitt kanske. Jag använde virknål nr 5 men kunde också använt en sexa.

En osynlig av Pontus Ljunghill, uppläsare Reine Brynolfsson. Berättelsen utspelar sig i Stockholm 1928 och Visby 1953. Berättelsen handlar om lilla Ingrid åtta år, om kommissarie Johan Stierna och en osynlig.
Boken är underhållande, beskrivningar av Stockholm i slutet av 20-talet verkar bra. Kommissarie Stierna och hans medarbetare lägger ner massor med tid och arbete för att få tag i mannen med hatten, den osynlige. I Visby söker en journalist upp Stierna 1953. Stierna har just dragit sig tilllbaka utan att egentligen aldrig kunnat släppa fallet Ingrid. Pontus Ljunghill verkar trolig i Stockholmsskildringen, hur det såg ut och hur andan var. Jag reagerade dock på att någon i boken beställde nybryggt kaffe, fanns det verkligen då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar