10 november 2012

Lite annat smått och gott!

Skönt att du är hemma igen, som jag längtat, mjauar Frassemannen. Måste spara lite GLASS i botten på skålen annars kan han bli sur.
Här sitter man ju jättebra, piper Fiddelutten, som ännu inte fattat att han är en oriental som ska låta som ett lejon.


I sjukhussängen lyssnade jag på En annan tid, ett annat liv av Leif GW Persson med uppläsning av Tomas Pontén. Ja, vad ska man säga... Karln är en historieberättare med ett mustigt språk, med insyn och kunskaper som är få förunnat.  Den här boken spänner över tre decennier, från västtyska ambassaden i Stockholm i mitten på 70-talet fram till detta sekels begynnelse. Leif GW Persson skriver underhållande, ett litet skratt då och då hör inte till ovanligheterna medan jag läser/lyssnar. 

Nu lyssnar jag på Den trettonde historien av Diane Setterfield, uppläsare: Anna Maria Käll. Har ännu inte avslutat den första CD-skiva, men än så länge lovar den mycket. Jag tror att Den trettonde historien är Diane Setterfields debutbok, om det är sant är det helt fantastiskt. Denna berättelse utspelar sig bland annat i en boklig miljö, i ett antikvariat och bara det är ju fascinerande. Den populära författarinnan Vida Winter vill berätta historien om henne själv och varför hon vill berätta den för just Margaret Lea är ännu en gåta.

Undrar för övrigt hur länge den postoperativa tröttheten ska hålla i sig. Ett varv, fyra stickar á 11 maskor räknar jag just nu till den tunga tillverkningen. 


                                                              TJO!

2 kommentarer:

 1. Frasseman är inte alls bortskämd ooo nääää :-))
  Kanske Fidde vill ut på promenad och är litet lat och tänkt sig litet "tjuvskjuts" :-))

  oj oj två nya böcker som jag skriver upp - hinner ju aldrig någonsin läsa alla tips jag får av dig. Har lyssnat på Jag är Daniel av David Larsson...

  SvaraRadera
 2. Klart Frasse ska ha glass! Fick inte Fidde smaka??
  Böcker förbrukar du i rasande fart! Gör som Pysselfarmor och skriver upp de som jag tycker verkar vara något för mig. Men jag hinner ju aldrig ifatt på den där listan.
  Hoppas du har en skön söndag, trots vädret!

  SvaraRadera