26 oktober 2012

Ve och Fasa

I döden dina män av Niklas Ekdal. Jag lyssnar på skiva efter skiva utan att egentligen få något grepp om boken som handlar om allt från Karl XI till andungar och däremellan alla möjliga katastrofer plus en hel del mystiska och makabra mord. 
 Jaja, nu har jag i alla fall kommit så långt att jag vill ta del av slutet.

Klas Östergrens Orkanpartyt sa jag dock nej till efter ett tag, av samma skäl som jag av ren fasa la ifrån mig P C Jersilds Efter floden (då den kom ut) utan att läsa klart. 

Det är det där apokalyptiska innehållet som får mig att må illa.  Lite förvånad blev jag av att Klas Östergren valt ett sådant tema. Jag hade förväntat mig ett innehåll med något snarlikt Gentlemän och/eller Den sista cigaretten. Men där gick jag bet!

Är det vinterkylan som kommit smygande eller är det bara ett temporär köldknäpp? Och det varnas för svarthalka, hua!
Bildkälla
Hur det än må vara med det kan jag i alla fall konstatera att det mesta på uteplatsen nu har sagt good bye för detta året. 

Idag kom grannen Lotta in på en stickfika. Hon stickade på en FramochTillbaka-halsduk (modell Nilla Lindwall) och eftersom jag inte hade något sticke på gång började jag också på en i grönt och svart lingarn. 
Jag har lite svårt att föreställa mig den i färdigt skick, men bild kommer - om den blir klar.

I morgon ska jag träffa Bobo, en Welsh Corgi som jag kanske ska vara lite dagmatte åt när benen åter bär. Jag hoppas inte husse blir arg om jag lägger ut en bild på Bobo.

TREVLIG HELG PÅ ER!

1 kommentar:

  1. Jag börjar med det roliga och det är sticket och vovven. Jag måste googla på den där halsduken för jag funderar vad det är för liten "grön tarm" som hänger där - något knytband kanske det ska bli....men vilken härlig färg på garnet! Vårligt värre och det kan ju ge hopp omkring halsen.

    Hopp är det också på nästa bild! Såååå roligt med sådan gynnare i huset igen. Går det bra med kissemissarne och woffsen-waffs? Det verkar vara en pigg gynnare det där, men i lagom storlek för dig. Skönt också att bara få låna...ungefär som jag/vi gör med sonens lilla waffs Nelly.

    De där böckerna verkade inte så upplyftande. Snart ska jag blogga om böcker för jag har lyckats avverka både genom att läsa och att lyssna. Just nu lyssnar jag på Jag är Daniel som handlar om Daniel Luthman som drog till Thailand när det började brännas litet för mycket under fötterna på honom i den undre världen. Den killen är från Täby, där jag bodde i 25 år så jag har en känsla av att jag vet vem det är - i varje fall vet sönerna det. Han har förändrat sitt liv nu och gått vidare...intressant att lyssna och uppläsaren Reine Brynolfsson är ju bra.
    Nu ska jag ta itu med något som jag tycker är jättetråkigt - sy ihop en kofta till barnbarnet Linnea.

    SvaraRadera