28 oktober 2012

Basker och fiskrens

Fram-och-Tillbaka-sjalen var inget för mig, så den släpper jag. Satsar istället på en virkad basker i mjukt Viking Raggen. 
Nu är det ju kallt om öronen. Men vackert värre! Dagens morgontur till Halmstad var en härlig upplevelse. Solen stod lågt och frosten låg vit på fälten på sidorna om motorvägen. Alldeles för vackert var det!  Man ville helst bara kliva ur bilen och ställa sig på de där fälten och andas djupt med ansiktet mot solen.

Jag beställde fiskrens från Fiskvagnen utanför Ica i går. Och fick med mig en tung kasse hem. Väl hemma höll jag på att få en chock!

Ett jättetorskhuvud på många kilo. Vad göra? Kastrullerna i mitt eget skåp räckte inte till och bästa grannen Lotta fick komma in med en bamsegryta. Medan det puttrade satt katterna på bordet och väntade.
Men att jag sedan kokte ris på fiskspadet och blandade det med fisken var inte jättepoppis även om det gick att äta.

I morgon bitti kommer Bobo. Vi ska känna på varann några dagar. 

Han ska få följa med sin blivande ”dagmatte” till sjukhuset i Varberg. Nya prover ska tas. Att operera en stamcellstransplanterad är tydligen en komplicerad historia.

2 kommentarer:

 1. Snygga färger på baskern. Blågrönt är en favvorit.
  Är ganska säker på att jag såg Bobo på stan härom dagen...
  /kram

  SvaraRadera
 2. Kan förstå att kissemissarna inte gillade ris i maten :-))

  så spännande att se om det går bra med Bobo och kissemjauarna. Hoppas att proverna blir till nöjdhet så att du får göra operationen.

  Ha det gott!

  SvaraRadera