18 september 2012

Hänga på låset

Jag hängde på låset strax före 06.00 i morse utanför Klitterbadet och jag var inte ensam. Morgonpigga motionärer väntade på att få sträcka ut sina kroppar i 50 meters-bassängen.  Mörkt ute, mysljus inne med levande ljus i stora kandelabrar på fot och vilsam musik på dämpad nivå. Vattnet var milt och alldeles lagom tempererat. 
Foto: Göran Jönsson
Det blev nog inga tusen meter, men kanske sju hundra, det gick inte så fort. Den taskiga höftleden märke jag nästan inte av i vattnet. Efter storbassängen blev det lite ”gympa” i aktivitetsbassängen som håller 34 grader (nästan lite äckligt varmt). Två gånger i veckan slås portarna upp i ottan, jag ska vara där!

Igår tog jag en fika med Rundstickorna. De höll till på Peters Konditori, ett stenkast från mitt. 

Hemsida

Där visade det sig sitta en människa vars man jag var arbetskamrat med för fyrtio år sedan. Människan hade också jobbat i samma bransch och det blev ett väldans pratande och skvallrande; minns du den och den och kommer du ihåg och så vidare.
Varbergs Sjukhus
Jag kom inte ihåg så mycket men i natt när Mika spökade och gjorde mig sömnlös kom ansikten mot mig. Någonstans i minnets skrymslen fanns de lagrade, ansikten så som de såg ut för nästan ett halv sekel sedan - skulle jag känna igen dom idag?

Nu kan Fidde apportera mus igen. Det var någon som tog mössen för honom tidigare.
TJO!

2 kommentarer:

  1. Men o så myzigt där i badhuset! Det tycker jag allt fastän jag inte är någon "badhusmänniska" - ja jag är ingen "badmänniska" alls om sanningen ska fram ;-)

    Minnen från långt bortiförr till alldeles nyssens förr är trevligt att prata kring. Tänk så mycket som lagras i våra söta huvuden !

    Förstår att saknaden av Mika kan klämma till emellanåt. Kanske har det blivit litet tystare också hemma hos dig när det inte är någon som "bråkar" med katterna och tar musen ;-)

    SvaraRadera
  2. Det är väl mysigt att glida ner i vattnet när de har den här vuxenstunden på mornar och fredagkvällar. Har också under en period tidigare varit ner på mornarna och simmat.

    SvaraRadera